ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

Дата:

09.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2692-9-з
Про надання КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕРГО» земельної ділянки у постійне користування по бульв. Шевченка, 176/1

Проєкт рішення
№ 2692-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
-
Про надання КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕРГО» земельної ділянки у постійне користування по бульв. Шевченка, 176/1
Розглянувши клопотання від 01-08/20900 щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою, проєкт землеустрою, щодо відведення земельної ділянки в постійне користування КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» (КВЦПЗ - 14.02.) для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (під котельню) за рахунок земель комунальної власності, яка розташована в м. Черкаси, бульв. Шевченка, 176/1, враховуючи висновки відповідних служб міста, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 19, 92, 122, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0200 га, в межах визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проєкт землеустрою, щодо відведення земельної ділянки в постійне користування КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» (КВЦПЗ - 14.02.) для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (під котельню) за рахунок земель комунальної власності, яка розташована в м. Черкаси, бульв. Шевченка, 176/1.
3. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» у постійне користування земельну ділянку площею 0,0200 га під приміщення котельні по бульв. Шевченка, 176/1 за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із:
- зона охорони археологічного культурного шару;
- санітарно-захисна зона навколо об’єкта (від котельні – 20 м).
Земельну ділянку віднести до категорії земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
Цільове призначення – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (код КВЦПЗ – 14.02).
4. Зобов’язати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
«Про надання КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕРГО» земельної ділянки у постійне користування по бульв. Шевченка, 176/1»
 
 
Підстава: заява від 14.07.2022 № 01-08/20900.
Граничний термін прийняття рішення: 14.08.2022.
Правоустановчі документи на нерухоме майно: витяг про державну реєстрацію прав від 29.11.2011 № 32228801, рішення Черкаської міської ради від 26.06.2003 № 3-531 «Про перелік об’єктів права міської комунальної власності та уповноважених органів, яким вони передаються в оперативне управління».
Площа: 0,0200 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
В постійне користування.
Під приміщення котельні.
Цільове призначення – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії (код КВЦПЗ – 14.02).
 
         Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.
         Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ
 

ДОДАТКИ