ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

09.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 702-9-рд
Про розгляд електронної петиції від 16.08.2022 № Че/1826-еп щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого70

 
             
 
Проект рішення  
            № 702-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про розгляд електронної петиції від 16.08.2022 № Че/1826-еп щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого            
                 
                   
Розглянувши електронну петицію від 16.08.2022 № Че/1826-еп щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого, відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Електронну петицію від 16.08.2022 № Че/1826-еп щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого підтримати частково.
2. Топонімічній комісії при виконавчому комітеті винести на розгляд комісії питання щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого.
3.   Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування і постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
   
 
 
               
                   
Міський голова       Анатолій Бондаренко  
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
 
«Про розгляд електронної петиції від 16.08.2022 № Че/1826-еп щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого».
 
 
На електронну петицію дружини загиблого Олега Прудкого – КОРДівця, майстра спорту міжнародного класу з боксу, який загинув у Запорізькій області 22 травня 2022 року, захищаючи Батьківщину, підготовлений проєкт рішення щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого. Петиція набрала 557 підписів.
Пропозиція викладена в проєкті рішення – підтримати її частково.
Запропонувати топонімічній комісії при виконавчому комітеті винести на розгляд комісії питання щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Олега Прудкого.
Взяти до уваги, що відповідно до протоколу засідання топонімічної комісії від 14.06.2022  надійшла пропозиція вулицю Гагаріна від парку «Сосновий бір» до Старособорного узвозу перейменувати на вулицю Князя Ольгерда, а від узвозу Старособорного до вулиці Припортова – вулиця Володимира Великого. Також врахувати пропозицію члена комісії Шамари С.О. щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків міста на честь вшанування загиблих мешканців міста шукати альтернативні шляхи (становлення дошок на будинках де вони проживали та інше).
 
 
Заступник директора департаменту -
начальник управління юридичного
забезпечення департаменту архітектури
та містобудування                                                                         Віктор ПАНЧЕНКО 
 

 
 

ДОДАТКИ

1 702-9-рд 09.09.22 додаток (Петиція).pdf Переглянути