ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

Дата:

20.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2590-9-з
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. 30-річчя Перемоги та перспективної вул. Антона Моспана (сквер  «Надія»)

 
 
              Проект рішення
            № 2590-9-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. 30-річчя Перемоги та перспективної вул. Антона Моспана (сквер  «Надія»)          
               
                 
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 16.12.2010 № 2-28 «Про внесення доповнення до рішення Черкаської міської ради від 26.06.2003 № 3-531 «Про перелік об’єктів права міської комунальної власності та уповноважених органів, яким вони передаються в оперативне управління», відповідно до якого сквер  «Надія» перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 24.05.2022 № 01-06/12517, відповідно до статей 12, 79-1, 83, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 21368856) дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,9000 га в постійне користування на розі вул. 30-річчя Перемоги та перспективної вул. Антона Моспана під парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Надія».
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:
- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;
- реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. 30-річчя Перемоги та перспективної
вул. Антона Моспана (сквер «Надія»)»
 
          Підстава: заява від 07.04.2022 № 01-06/12517.
          Граничний термін прийняття рішення: 07.05.2022.
          Орієнтовна площа: 1,9048 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
          Під парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Надія».
          В постійне користування.
 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів,
землеустрою
та інспектування
         
Руслан ДОНЕЦЬ
 

ДОДАТКИ