ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Управління інформаційної політики

Доповідач:

Управління інформаційної політики

Підготував:

Управління інформаційної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 635-9-рд
Про затвердження меж дванадцяти мікрорайонів міста Черкаси

              Проєкт рішення
            635-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
Про затвердження меж дванадцяти мікрорайонів міста Черкаси
 
         
Відповідно до ст. 25, п. 41 ч. 1 ст. 26 ст. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 4 Статуту Черкаської міської територіальної громади затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 30.09.2021 № 10-25 «Про затвердження Статуту Черкаської міської територіальної громади в новій редакції», розглянувши пропозиції Управління інформаційної політики Черкаської міської ради, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити межі мікрорайонів міста Черкаси згідно з додатком.
  2. Рішення Черкаської міської ради від 08.09.2011 № 3-116 «Про затвердження між мікрорайонів міста Черкаси» вважати таким, що втратило чинність.
  3. Управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради,  оприлюднити прийняте рішення на офіційному сайті Черкаської міської ради.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О.
 
 
 
Міський голова                                                               Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
Додаток
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення Черкаської міської ради
від _________ № ___________
 
Мікрорайон 1
Вул. Поліська від р. Дніпро до вул. Сержанта Волкова. Непарна сторона вул. Сержанта Волкова від вул. Поліська до вул. Канівська. Вул. Канівська від вул. Сержанта Волкова до вул. Геронимівська. Вул. Геронимівська від вул. Канівська до вул. Санаторна. Вул. Санаторна від вул. Геронимівська до межі міста Черкаси. Від вул. Пахарів Хутір, вздовж межі м. Черкаси до вул. Онопрієнка. Вул. Онопрієнка від межі міста Черкаси до вул. Одеська. Непарна сторона вул. Одеська від вул. Онопрієнка до вул. Івана Франка. Парна сторона вул. Івана Франка від вул. Одеська до вул. до вул. Кавказька. Непарна сторона вул. Кавказька від вул. Івана Франка до узвозу Білоцерківський. Парна сторона узовзу Білоцерківський від вул. Кавказька до вул. Гагаріна. Парна сторона вул. Гагаріна вздовж набережної по межі м. Черкаси до вул. Поліська.
 
Мікрорайон 2
Непарна сторона узвозу Білоцерківський від р. Дніпро до вул. Кавказька. Парна сторона  вул. Кавказька від узвозу Білоцерківський до вул. Івана Франка. Непарна сторона вул. Івана Франка від вул. Кавказька до залізничної колії та вздовж неї до вул. Смілянська. Парна сторона вул. Смілянська від залізничної колії до вул. Верхня Горова. Парна сторона вул. Верхня Горова від вул. Смілянська до вул. Капітана Подолянчука. Парна сторона вул. Капітана Подолянчука від вул. Верхня Горова до вул. Гагаріна. Парна сторона вул. Гагаріна від вул. Капітана Подолянчука до узвозу Білоцерківський.
 
Мікрорайон 3
Непарна сторона вул. Капітана Подолянчука від вул. Гагаріна до вул. Верхня Горова. Непарна сторона вул. Верхня Горова від вул. Капітана Подолянчука до вул. Смілянська. Непарна сторона вул. Смілянська від вул. Верхня Горова до залізничної колії. Вздовж залізничної колії від вул. Смілянська до вул. Свято-Макаріївська. Непарна сторона вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. В’ячеслава Чорновола. Парна сторона вул. В’ячеcлава Чорновола від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Волкова. Парна сторона вул. Волкова від вул. В’ячеcлава Чорновола до вул. Гагаріна. Парна сторона вул. Гагаріна від вул Волкова до вул. Капітана Подолянчука.
 
Мікрорайон 4
Вул. Сержанта Жужоми від вул. Героїв Дніпра до вул. Гагаріна. Непарана сторона вул. Гагаріна від вул. Сержанта Жужоми до вул. Припортова. Парна сторона вул. Припортова від вул. Гагаріна до вул. Козацька. Непарна сторона вул. Козацька від вул. Припортова до вул. Героїв Дніпра. Вул. Героїв Дніпра від вул, Козацька до вул. Сержанта Жужоми.
Мікрорайон 5
Непарна сторона вул. Припортова від Річкового вокзалу до вул. Волкова. Непарна сторона вул. Волкова від вул. Припортова до вул. В’ячеслава Чорновола. Непарна сторона вул. В’ячеслава Чорновола від вул. Волкова до вул. Благовісна. Непарна сторона вул. Благовісна від вул. В’ячеслава Чорновола до вул. Юрія Іллєнка. Парна сторона вул. Юрія Іллєнка від вул. Благовісна до  річки Дніпро.
 
Мікрорайон 6
Непарна сторона вул. Юрія Іллєнка від річки Дніпро до вул. Благовісна. Непарна сторона вул. Благовісна від вул. Юрія Іллєнка до вул. Добровольського. Парна сторона вул. Добровольського від вул. Благовісна до річки Дніпро.
 
Мікрорайон 7
Непарна сторона вул. Добровольського від річки Дніпро до вул. Благовісна. Парна сторона вул. Благовісна від вул. Добровольського до вул. В’ячеслава Чорновола. Непарна сторона вул. В’ячеслава Чорновола від вул. Благовісна до вул. Гетьмана Сагайдачного. Непарна сторона вул. Гетьмана Сагайдачного від вул. В’ячеслава Чорновола до вул. Пацаєва. Непарна сторона вул. Пацаєва від вул. Гетьмана Сагайдачного до проспекту Хіміків. Непарна сторона проспекту Хіміків від вул. Пацаєва до вул. Героїв Холодного яру. Парна сторона вул. Героїв Холодного Яру від проспекту Хіміків до вул. Східна. Вул. Східна від вул. Героїв Холодного Яру до вул. Чигиринська. Від вул. Чигиринська вздовж межі міста Черкаси до річки Дніпро.
 
Мікрорайон 8
Вул. Одеська від межі міста Черкаси до вул. Сумгаїтська, Парна сторона вул. Сумгаїтська від залізничної колії до межі міста Черкаси. Вздовж межі м. Черкаси від вул. Сумгаїтська до вул. Одеська.
 
Мікрорайон 9
Вул. Одеська від вул. Сумгаїтська до вул. Михайла Грушевського. Парна сторона вул. Михайла Грушевського від вул. Одеська до вул. Оборонна. Парна сторона вул. Оборонна від вул. Михайла Грушевського до вул. Академіка Корольова. Парна сторона вул. Академіка Корольова від вул. Оборонна до вул. Олени Теліги. Непарна сторона вул. Олени Теліги від вул. Академіка Корольова до межі міста Черкаси. Вздовж межі міста Черкаси від вул. Олени Теліги до вул. Сумгаїтська. Непарна сторона вул. Сумгаїтська від межі міста Черкаси до вул. Одеська.
 
Мікрорайон 10
Вздовж залізничної колії від вул. Михайла Грушевського до межі міста Черкаси. Вздовж межі міста Черкаси від залізничної колії до вул. Олени Теліги. Парна сторона вул. Олени Теліги від межі міста Черкаси до вул. Академіка Корольова. Непарна сторона вул. Академіка Корольова від вул. Олени Теліги до вул. Оборонна. Непарна сторона вул. Оборонна від вул. Академіка Корольова до вул. Михайла Грушевського. Непарна сторона вул. Михайла Грушевського від вул. Оборонна до залізничної колії.
 
Мікрорайон 11
Парна сторона вул. Гетьмана Сагайдачного від вул. В’ячеслава Чорновола до вул. Пацаєва. Парна сторона вул. Пацаєва від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Чайковського. Непарна сторона вул. Чайковського від вул. Пацаєва до  залізничної колії. Вздовж залізничної колії від вул. Чайковського до вул. Гетьмана Сагайдачного.
 
Мікрорайон 12
Парна сторона вул. Чайковського від Залізничної колії до вул. Пацаєва. Парна сторона вул. Пацаєва від вул. Чайковського до проспекту Хіміків. Парна сторона проспекту Хіміків від вул. Пацаєва до межі міста Черкаси. По межі міста Черкаси до траси Р-10. Вздовж траси Р-10 по межі міста Черкаси до залізничної колії. Вздовж залізничної колії до вул. Чайковського. 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення міської ради
 
Підстава: проєкт підготовлено на виконання протокольного доручення сесії Черкаської міської ради від 23.12.2021 № ПД-9-759.
Згідно розпоряджень міського голови від 05.10.2021 № 574-р та від 28.10.2021 № 632-р було проведено збір пропозицій від громадськості щодо зміни меж мікрорайонів міста Черкаси. У визначений термін надійшла пропозиція від ГО «Дахнівська громада» щодо збереження меж мікрорайону № 1.
Разом з тим, працівниками відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Черкаської міської ради розроблено пропозиції щодо поділу міста Черкаси на 12 районів. Зокрема, пропонується зберегти діючі межі мікрорайонів у яких створені ОСНи: Центральний, Митниця, Припортовий, Калиновий, Перемога, Південний, Привокзальний, що дозволить провести переобрання делегатів та звітно-виборчі конференції в зазначених ОСН без процедури  їх ліквідації та створення нових.
Окрім того, пропонується об’єднати межі деяких мікрорайонів, а саме:                   1. Дахнівський, Соснівський, Лісовий, Благовісний; 2. Соборний, Богданівський; 3. Дніпровський, Кривалівський, Черкаський; 4. Зелений та частина Яблуневого; 5. Хімселище та частина Яблуневого.
Зазначена модель, дозволить вирівняти кількість жителів у мікрорайонах міста та оптимізувати видатки на заробітну плату та утримання приміщень органів самоорганізації населення.
 
Начальник управління
інформаційної політики
Черкаської міської ради                                                               Юлія КРАПИВА
 
 
вик. О.М. Дубовий 33-12-43