ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 211-9-рд
Про погодження залучення коштів Європейського інвестиційного банку по проекту «Міський громадський транспорт України ІІ»

Проект рішення
№  211-9-рд
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про погодження залучення коштів Європейського інвестиційного банку по проекту «Міський громадський транспорт України ІІ»
 
З метою реалізації проекту «Оновлення і розвиток електротранспорту міста Черкаси», відповідно до пп.26 п.1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з урахуванням статей 16, 18, 74 Бюджетного кодексу України,  розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 №1494-р «Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Міський громадський транспорт України ІІ», враховуючи результати попереднього відбору міст-учасників проекту,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Погодити залучення коштів до бюджету міста Черкаси по проекту «Міський громадський транспорт України ІІ», що реалізується спільно з Європейським інвестиційним банком, з метою реалізації проекту «Оновлення і розвиток електротранспорту міста Черкаси» на наступних умовах:
1.1.  Мета запозичення – фінансування впровадження проекту «Оновлення і розвиток електротранспорту міста Черкаси»», який передбачає придбання 45 (сорока п’яти) нових тролейбусів.
1.2.  Форма здійснення запозичення – укладення договору кредиту (субкредитного договору);
1.3.  Розмір та валюта запозичення – до 14 500 000,0 (чотирнадцять мільйонів п’ятсот тисяч євро) євро.
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В. та на постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).
 
 
 
Міський голова А.В.Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про погодження залучення коштів Європейського інвестиційного банку по проекту «Міський громадський транспорт України ІІ»
 
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 №1494-р «Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Міський громадський транспорт України ІІ», Міністерству фінансів та Міністерству інфраструктури доручено укласти з органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами-учасниками проекту договори про надання субкредитів, передбачивши в них  вид забезпечення зобов’язань з обслуговування та погашення кредитів.  Розмір плати за надання субкредитів становить 0,5 відсотка річних вибраної та непогашеної суми даної позики.
Орієнтовними умовами кредитування є: кредит до 22 років з пільговим періодом до 5 років, до 2 відсотків річних з можливою відстрочкою по тілу кредиту, мінімальна сума кредиту по кожному проекту від 1 млн. євро, максимальна - до 50 млн.євро.
Міністерством інфраструктури України спільно з Європейським інвестиційним банком опрацьовані проекти з  розвитку міського електричного транспорту в Україні , що можуть бути профінансовані за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, та попередньо відібрано 18 міст-учасників, зокрема місто Черкаси.   
Остаточно перелік міст-учасників та умови субкредитування будуть визначені після ратифікації відповідної фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.
Враховуючи необхідність підтвердження участі міста Черкаси у проекті та  визначення беніфіціара по проекту субкредитування на розгляд Черкаської міської ради виноситься проект рішення «Про погодження залучення коштів Європейського інвестиційного банку по проекту «Міський громадський транспорт України ІІ».
 
 
 
Директор департаменту
економіки та розвитку
 
вик. Фанцетта Л.В.
І.І.Удод
 

 

ДОДАТКИ

1 211-9-рд 05.04.21 Лист ДФП.pdf Переглянути