ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.06.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2872-8-з
Про припинення громадянину Коржовському Андрію Івановичу права користування земельною ділянкою по        вул. Небесної Сотні, 57

Проект рішення
№ 2872-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про припинення громадянину Коржовському Андрію Івановичу права користування земельною ділянкою по        вул. Небесної Сотні, 57
Розглянувши заяву громадянина Коржовського Андрія Івановича від 25 травня 2018 року (вх. № 4272-з) щодо припинення права користування земельною ділянкою,  керуючись ст.ст. 12, 120, 141 Земельного кодексу України, ст. 31 Закону «Про оренду землі», ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1...Припинити громадянину Коржовському Андрію Івановичу  право  користування земельною ділянкою площею 0,0278 га по вул. Небесної Сотні, 57  , що відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови та надана під магазин.
2. Договір оренди землі від 18 січня 2006 року, що зареєстрований у Черкаській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» при Держкомземі України від 04 лютого 2006 року за № 040677500053 розірвати за взаємною згодою сторін.
3. Зобов’язати   громадянина Коржовського Андрія Івановича  протягом десяти днів з дати прийняття рішення, передати за актом  приймання-передачі  вищезазначену земельну ділянку.
 4..Доручити міськрайонному управлінню Держгеокадастру у Черкаському    районі  та м. Черкасах внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
         5. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну                комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування,              реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова                                                                                       А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проекту рішення: «Про припинення громадянину Коржовському Андрію Івановичу права користування земельною ділянкою по вул. Небесної Сотні, 57»
           
Дата надходження заяви: 25.05.2018.
Граничний термін виконання: 25.06.2018
 
Підстава: заява гр. Коржовського А.І. від 25 травня 2018 року (вх. № 37094-з) щодо припинення права користування земельною ділянкою у зв`язку з відчуженням об`єкта нерухомості, розташованого на орендованій земельній ділянці.
18 січня 2006 року між громадянином Коржовським Андрієм Івановичем та Черкаською міською радою укладено договір оренди землі по вул. Небесної Сотні, 57 загальною площею 0,0278 га, з них: 0,0061 га в спільне користування з громадянами Бубликом Володимиром Гнатовичем, Бублик Ольгою Володимирівною, Дорошенковою Варварою Федорівною, Зоріним Віталієм Миколайовичем, Зоріним В`ячеславом Миколайовичем, Зоріною Валентиною Миколаївною та Трубенко  Наталією Валерієвною під магазин, що зареєстрований у Черкаській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» при Держкомземі України від 04 лютого 2006 року за   № 040677500053.
        25 травня 2018 року гр. Коржовський А.І. звернувся з заявою (вх.  № 37094-з) про припинення права користування земельною ділянкою у зв`язку з відчуженням об`єкту нерухомості, розташованого на орендованій земельній ділянці на підставі договору купівлі-продажу магазину від 15 травня 2012 року, що зареєстрований          приватним нотаріусом Черкаського міського нотаріального округу Романій Н.В. за           № 3732.
          Статтею 31 Закону України «Про оренду землі»  зазначено, що договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін.
          Земельним кодексом України ст. 141 наведено вичерпний перелік підстав  для припинення права   користування земельною ділянкою, однією з них є набуття іншою особою права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, які  розташовані на земельній ділянці.
         Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об’єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих            самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача в  порядку п. 2 ст. 120 ЗК України.         
        Оцінюючи в сукупності отримані матеріали, департаментом архітектури, та містобудування, керуючись ст. 12, ст. 141 Земельного кодексу України,  ст. 31 Закону України «Про оренду землі»,  ст. 26 Закону України   «Про місцеве     самоврядування в Україні», враховуючи  договір  купівлі-продажу магазину від  15 травня 2012 року № 3732 підготовлено проект рішення, яким передбачено   припинити заявнику   право  користування земельною ділянкою по вул. Небесної  Сотні, 57.
 
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                 Р.Г. Донець                                                                            
 
Виконавець: Бойко Л.М.
 
Перевірив: Лисенко Р.В.