ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.06.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2873-8-з
Про припинення фізичній особі-підприємцю Цибенко Любові Олександрівни права користування земельною ділянкою по    вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола

Проект рішення
№ 2873-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про припинення фізичній особі-підприємцю Цибенко Любові Олександрівни права користування земельною ділянкою по    вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола
Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця Цибенко Любові Олександрівни від 31 травня 2018 (вх. №38532-з) щодо припинення права користування земельною    ділянкою, керуючись ст. ст. 12, 141  Земельного кодексу України, ст. 31 Закону  «Про оренду землі», ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1...Припинити фізичній особі-підприємцю Цибенко Любові Олександрівни право користування земельною ділянкою площею 0,0023 га по вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола    , що відноситься до земель житлової та громадської забудови та надавалась під торговий павільйон в комплексі з будівництвом  зупинки громадського транспорту пасажиромісткістю не менше 15 осіб.
2. Договір оренди землі від 20 березня 2006 року, що зареєстрований у Черкаській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» при Держкомземі України від 12 травня 2006 року за № 040677500275 розірвати за взаємною згодою сторін.
          3. Зобов’язати  фізичну особу-підприємця Цибенко Любов Олександрівну  протягом десяти днів з дати прийняття рішення, передати за актом приймання-передачі вищезазначену земельну ділянку.
         4..Доручити міськрайонному управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі  та м. Черкасах внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
         5. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну  комісію  міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та  комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
Міський голова                                                                                 А.В. Бондаренко
 
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про припинення фізичній особі-підприємцю  Цибенко Любові Олександрівни права користування земельною ділянкою по  вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола»
        
Дата надходження заяви: 31.05.2018.
Граничний термін виконання: 30.06.2018
 
Підстава: заява ФОП Цибенко Л.О. від 31.05.2018  (вх. № 38532-з) щодо припинення права користування земельною ділянкою в порядку добровільної    відмови.
20 березня 2006 року між ФОП Цибенко Л.О. та Черкаською міською радою укладено договір оренди землі по вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола під торговий павільйон в комплексі з будівництвом зупинки громадського транспорту пасажиромісткістю не менше 15 осіб, що    зареєстрований у Черкаській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» при  Держкомземі України від 12 травня 2006 року за № 040677500275.
 31 травня 2018 року ФОП Цибенко Л.О. звернулась з заявою вх.  № 38532-з) про припинення права користування земельною ділянкою у зв`язку з добровільною відмовою.
          Статтею 31 Закону України «Про оренду землі»  зазначено, що договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін.
          Cтаттею 141 Земельного кодексу України наведено вичерпний перелік підстав для припинення права   користування земельною ділянкою, однією з них є  добровільна відмова від права користування.
         Оцінюючи в сукупності отримані матеріали, департаментом архітектури, та містобудування, керуючись ст. 12, ст. 141 Земельного кодексу України, ст. 31 Закону України «Про оренду землі»,  ст. 26 Закону України   «Про місцеве самоврядування в Україні», підготовлено проект рішення, яким передбачено припинити заявнику   право  користування земельною ділянкою по  вул. Надпільній біля перехрестя з вул. В`ячеслава Чорновола.
 
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                   Р.Г. Донець                                                                            
 
 
Виконавець: Бойко Л.М.
 
Перевірив: Лисенко Р.В.