ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.06.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2876-8-з
Про поновлення фізичній особі-підприємцю Балачій Олені В`ячеславівні договору оренди землі по вул. 30-річчя Перемоги, зупинка «вул. Сумгаїтська», парна сторона

Проект рішення
№  2876-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про поновлення фізичній особі-підприємцю Балачій Олені В`ячеславівні договору оренди землі по вул. 30-річчя Перемоги, зупинка «вул. Сумгаїтська», парна сторона
         Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця Балачій Олени В`ячеславівни від 25 травня 2018  вх. № 37220-з,  керуючись ст. 33 Закону України  «Про оренду землі» та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська  міська   рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Поновити  фізичній особі-підприємцю Балачій Олені В`ячеславівні договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0021 га   по вул. 30-річчя Перемоги, зупинка «вул. Сумгаїтська», парна сторона, що надана під існуючий торговий павільйон у комплексі із зупинкою громадського транспорту строком на 5 років.
     2..Зобов'язати фізичну особу-підприємця Балачій Олену В`ячеславівну здійснити дії, направлені на поновлення договору оренди землі протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
     3..Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту  архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
Міський голова                                                                                  А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення: «Про поновлення фізичній особі-підприємцю Балачій Олені В`ячеславівні договору оренди землі по вул. 30-річчя Перемоги, зупинка «вул. Сумгаїтська», парна сторона»
             Підстава: заява від 25.05.2018 вх. № 3722-з
             Граничний термін прийняття рішення: 25.06.2018
 
       На підставі рішення Черкаської міської ради від 04.07.2013 № 3-1778 між Черкаською міською радою та ФОП Балачій О.В. укладено договір оренди землі від 07 березня 2014 року, право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 12.03.2014 року за № 4962375. Строк дії договору оренди землі 5 років з дати прийняття рішення Черкаської міської ради від 04.07.2013 № 3-1778, тобто до 04.07.2018.
       Відповідно до ст. 33 ЗУ «Про оренду землі»  по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).
      Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений договором оренди землі.
       Таким чином, розглянувши вчасно подану заяву від 25 травня 2018 року № 37220-з та додані до неї матеріали, зважаючи на те, що за оперативними даними департаменту фінансової політики Черкаської міської ради заборгованість по орендній платі за земельну ділянку відсутня, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення заявнику договору оренди землі по вул. 30-річчя Перемоги, зупинка «вул. Сумгаїтська», парна сторона строком на 5 років під існуючий торговий павільйон у комплексі із зупинкою громадського транспорту.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                           Р.Г. Донець
 
Виконавець: Бойко Л.М.
 
Перевірив: Лисенко Р.В.