ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.04.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4005-9-з
Про відмову у поновленні договору оренди землі громадянину Назаренку О. П. по вул. Надпільній, 444 (лишки в межах існуючого домоволодіння)

Проєкт рішення
№ 4005-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову у поновленні договору оренди землі громадянину Назаренку О. П. по вул. Надпільній, 444 (лишки в межах існуючого домоволодіння)
Розглянувши заяву громадянина Назаренко О. П. щодо поновлення договору оренди землі, враховуючи те, що орендар порушив вимоги статті 33 Закону України «Про оренду землі», а саме, не повідомив Черкаську міську раду про наміри поновлення договору оренди землі у строк, встановлений договором, а саме не пізніше ніж за 90 днів до спливу строку договору оренди землі, відповідно до статті 12 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити громадянину Назаренку Олександру Петровичу у поновленні договору оренди землі по вул. Надпільній, 444 площею 0,0507 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Земельну ділянку віднести до міських земель не наданих у власність чи користування.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
 
 
Міський голова                                                                                                             Анатолій Бондаренко
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
 
«Про відмову у поновленні договору оренди землі громадянину
 Назаренку О. П. по вул. Надпільній, 444 (лишки в межах
існуючого домоволодіння)»
 
Відповідно до статті 33 Закону України «Про оренду землі» встановлено, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладання договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).
Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
Оскільки пропущено строк звернення щодо поновлення договору оренди землі, відповідно до статті 33 Закону України «Про оренду землі», наразі відсутні підстави поновлення договору оренди землі.
Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено відмову у поновленні договору оренди землі громадянину Назаренку О. П. по вул. Надпільній, 444 площею 0,0507 га  для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Земельна ділянка площею 0,0507 га надавалась громадянину Назаренку О. П. в оренду на 5 років згідно рішення Черкаської міської ради від 09.04.2009 № 4-1055. Договір оренди землі від 20.11.2009 року.
Земельна ділянка розташована в межах існуючого домоволодіння.
 
Дата надходження документації: 06.04.2024 (№ 01-11/17762)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 06.05.2024
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан Донець
 

ДОДАТКИ

1 4005-9-з.pdf Переглянути