ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.04.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3924-9-з
Про відмову ПРАТ «ВФ УКРАЇНА» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5 (вільна земельна ділянка)

Проєкт рішення
№ 3924-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову ПРАТ «ВФ УКРАЇНА» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5 (вільна земельна ділянка)
 
Розглянувши клопотання ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВФ УКРАЇНА» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 08.03.2024 № 01-06/10267, враховуючи наявність містобудівних, а саме, містобудівні потреби не відповідають діючій містобудівній документації (функціональна зона – територія вулично-дорожньої мережі), пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 93, 123, 124, 125, 134  Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ВФ УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ - 14333937) у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0049 га по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5 в оренду під розміщення базової станції стільникового зв’язку.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
Міський голова                  Анатолій БОНДАРЕНКО

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про відмову ПРАТ «ВФ УКРАЇНА» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5
(вільна земельна ділянка)»
 
 
Підстава: заява від 27.02.2024 № 01-06/10267
Граничний термін прийняття рішення: 27.03.2024.
 
Відповідно до ст. 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, передбачених ст. 134 цього ж кодексу.
Згідно зі статтею 134 Земельного кодексу України не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).
Відповідно витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 08.03.2024 № 01-06/10267 на земельну ділянку площею 0,0049 га по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5 містобудівні потреби під розміщення базової станції стільникового зв’язку не відповідають діючій містобудівній документації.
Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.
Враховуючи вищезазначене даним проєктом рішення передбачено відмовити ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ВФ УКРАЇНА» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0049 га по вул. Князя Ольгерда, біля будівлі № 5 в оренду під розміщення базової станції стільникового зв’язку.
Начальник управління
земельних ресурсів,
землеустрою та
інспектування
Руслан ДОНЕЦЬ

ДОДАТКИ

1 3924-9-з.pdf Переглянути