ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVIII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

19.10.2023

Підготував:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 48-18
Про внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2020 № 2-44 «Про затвердження Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021-2025 роки»

               
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок  восьма  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 19.10.2023   №  48-18          
        м.Черкаси            
                 
Про внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2020 № 2-44 «Про затвердження Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021-2025 роки»          
               
Згідно з пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу України, Черкаська міська рада, з урахуванням листа КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради № 16227-01-18 від 12.10.2023
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення  міської ради  від 24.12.2020 № 2-44 «Про затвердження Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021 – 2025 роки», а саме:
1.1. Пункт 4.4 « Інші заходи із розвитку та збереження вулично-дорожньої мережі міста» розділу ІV «Напрямки реалізації програми» викласти в новій редакції:
«З метою забезпечення розвитку та збереження вулично-дорожньої мережі міста в рамках Програми передбачається здійснення наступних заходів:
- придбання техніки (також автотранспортних засобів, будівельних машин та механізмів, механізованого виробничого знаряддя, обладнання довгострокового користування), необхідної для виконання ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі шляхом надання капітальних трансфертів балансоутримувачу вулично-дорожньої мережі. Такою технікою є техніка, витрати на експлуатацію якої входять до складу прямих, загальновиробничих та адміністративних витрат на проведення ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі, передбачених Кошторисними нормами України «Настанова з визначення вартості будівництва», затверджених наказом Міністерства розвитку громад та територій України №281 від 01.11.2021;
- технічний огляд та експертиза мостів, шляхопроводів, естакад та інших об’єктів вулично-дорожньої мережі;
- надання, за відповідними зверненнями, субвенцій з міського бюджету державному та місцевим бюджетам на виконання заходів щодо забезпечення розвитку та безпеки вулично-дорожньої мережі, що становлять спільний інтерес територіальної громади міста Черкаси та держави (інших громад);
- виготовлення проектно-кошторисної документації (ПКД) щодо будівництва, реконструкції та (або) капітального ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі. Під час розробки ПКД необхідно обов’язково передбачати можливість встановлення дорожніх знаків, пішохідних огороджень і нанесення дорожньої розмітки, а також інших елементів вулично-дорожньої мережі та благоустрою у разу їх необхідності (відсутності) чи можливого пошкодження.
- забезпечення відповідно до чинного законодавства здійснення технагляду та авторського нагляду за будівельно-дорожніми роботами, пов’язаними із будівництвом, реконструкцією та капітальним ремонтом об’єктів вулично-дорожньої мережі;
 
- проведення контролю та експертизи якості виконаних будівельно-дорожніх робіт (також і залучення спеціалізованих організацій);
- виготовлення наукової продукції щодо розвитку та реформування вулично-дорожньої мережі міста;
- проведення інвентаризації об’єктів вулично-дорожньої мережі;
- здійснення технічного обліку і паспортизації вулиць та доріг;
- інші заходи, що не суперечать нормам чинного законодавства.
Відповідно до норм діючого законодавства визначено обов’язковість проведення заходів із технічного обліку та паспортизації вулиць (доріг) з метою раціонального планування робіт з реконструкції вулиць (доріг) і штучних споруд, їх ремонту та утримання.
Технічний паспорт – документ, у якому фіксують первісні технічні і експлуатаційні параметри побудованої або реконструйованої вулиці (дороги) і штучні споруди на основі акта про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та проектно-технічної документації.
Технічний паспорт періодично доповнюють даними технічного обліку. До технічного паспорта вносять всі поточні зміни, спричинені проведенням ремонтних робіт, зберігається документація, яка з'являється в процесі експлуатації споруди: акти спеціальних технічних оглядів, звіти про обстеження споруд під час приймання в експлуатацію і повторних технічних оглядів, документація про виконані капітальні ремонти тощо.
Технічному обліку і паспортизації підлягають усі вулиці (дороги), штучні споруди вулично-дорожньої мережі. Кожну вулицю (дорогу) обліковують і паспортизують окремо. Паспортизацію майданів здійснюють аналогічно паспортизації вулиць (доріг).
Штучні споруди вулично-дорожньої мережі залежно від своїх розмірів можуть паспортизуватись у складі вулиці (дороги) або як окремий самостійний елемент вулично-дорожньої мережі.
Технічний паспорт нової або реконструйованої і введеної в експлуатацію вулиці (дороги) складають після затвердження акта про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта.
Технічний облік виконують за результатами натурних обстежень, які проводять відповідно до положень Технічних правил, а також за наслідками виконуваних ремонтних робіт та робіт з утримання.
Технічний облік і паспортизацію виконує балансоутримувач вулично-дорожньої мережі. До виконання робіт з технічного обліку і паспортизації вулиць (доріг) на договірних умовах можуть залучатися проектні, науково-дослідні та інші спеціалізовані організації».
1.2. Додаток 1 до Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021-2025 роки «Перелік заходів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021 - 2025 роки» викласти в новій редакції (додається).
1.3. Додаток 2 до Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021-2025 роки «Показники виконання Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси на 2021 - 2025 роки» викласти в новій редакції (додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології (Сергій Отрешко) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).
 
                 
Секретар міської ради     Юрій ТРЕНКІН
 

ДОДАТКИ

1 48-18 19.10.23 Додатки (2).pdf Переглянути
2 48-18 19.10.23 Додатки (1).pdf Переглянути