ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

Дата:

20.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2585-9-з
Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» земельної ділянки в оренду по вул. Смілянській, 92/2

Проєкт рішення
2585-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» земельної ділянки в оренду по вул. Смілянській, 92/2
            Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 0,0620 га в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ» із цільовим призначенням 03.12 для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, що розташована за адресою вул. Смілянська, 92/2 в межах населеного пункту, відповідно до статей 12, 19, 93, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельні ділянки:
- площею 0,0045 га ;
- площею 0,0221 га ;
- площею 0,0332 га ;
- площею 0,0022 га в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 0,0620 га в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ» із цільовим призначенням 03.12 для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, що розташована за адресою вул. Смілянська, 92/2 в межах населеного пункту.
3. Надати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ» в оренду на 49 років земельні ділянки загальною площею 0,0620 га, з них: площею 0,0045 га , площею 0,0221 га , площею 0,0332 га , площею 0,0022 га під нежитлові будівлі (гаражі) по вул. Смілянська, 92/2 за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельні ділянки наявні містобудівні обмеження пов’язані із:
- розміщенням земельної  ділянки площею 0,00620 га в зоні особливого режиму забудови (територія в лініях регулювання забудови);
- розміщенням земельної ділянки площею 0,0017 га в санітарно-захисній смузі навколо інженерних комунікацій (каналізація);
- розміщенням земельної ділянки площею 0,0032 га в санітарно-захисній смузі навколо інженерних комунікацій (теплотраса);
- із встановленням земельного сервітуту на земельній ділянці площею 0,0332 га на право проходу та проїзду на транспортному засобі по наявному шляху.
Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (код КВЦПЗ – 03.12.).
4. Зобов’язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ»:
4.1 Укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою, здійснивши його державну реєстрацію та надати один примірник Черкаській міській раді протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. Укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) за час фактичного користування земельною ділянкою по вул. Смілянська, 92/2, в порядку встановленому чинним законодавством.
4.3. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
4.4. Забезпечити безперешкодний доступ на право проїзду на транс-портному засобі по наявному шляху.
5. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
6. Довести до відома Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області інформацію щодо необхідності вжиття відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою в разі не укладення заявником договору оренди землі.
7. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
«Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» земельної ділянки в оренду по вул. Смілянській, 92/2»
 
Підстава: заява від 26.11.2021 № 01-08/72181.
Граничний термін прийняття рішення: 26.12.2022.
Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 14.06.2022, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 2171180071101, номер запису про право власності 39327589.
Площа: 0,0620 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під нежитлові будівлі (гаражі).
 
Відповідно до пункту 14 статті 79-1 Земельного кодексу України наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки.
Відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб допускається за умови, що відповідні земельні ділянки розташовані в межах території, щодо якої затверджено принаймні один із таких видів містобудівної документації на місцевому рівні:
комплексний план, складовою частиною якого є план зонування території;
генеральний план населеного пункту, складовою якого є план зонування території;
план зонування території як окремий вид містобудівної документації на місцевому рівні, затверджений до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель";
детальний план території.
Обмеження щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам, визначені цією частиною, не поширюються на випадки розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ