ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Управління інформаційної політики

Доповідач:

Управління інформаційної політики

Підготував:

Управління інформаційної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 633-9-рд
Про надання повноважень  органам самоорганізації населення міста Черкаси та проведення звітно-виборчих конференцій

              Проєкт рішення
            633-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання повноважень  органам самоорганізації населення міста Черкаси та проведення звітно-виборчих конференцій          
               
Відповідно до ст. 140 Конституції України, ст.ст. 5, 25, п. 20 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 11 Закону України «Про органи самоорганізації населення» та враховуючи що в умовах воєнного стану, органи самоорганізації населення міста Черкаси організовують допомогу громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, військовослужбовцям, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також самотнім громадянам, переселенцям, організовують роботу волонтерських пунктів, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Надати повноваження органам самоорганізації населення міста Черкаси на строк повноважень Черкаської міської ради 9-го скликання.
  2. Всім органам самоорганізації населення в двотижневий термін після прийняття цього рішення, надати до відділу підтримки громадянського суспільства графіки проведення прибудинкових зборів з обрання делегатів на звітно-виборчі конференції, для узгодження.
  3. Управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради  (Юлія КРАПИВА) повідомити органи самоорганізації населення міста Черкаси про прийняте рішення.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій ТИЩЕНКО та постійну комісію Черкаської міської ради з прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Любо МАЙБОРОДА).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО
           
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проєкту рішення:
 
Підстава: проєкт рішення підготовлено враховуючи що 31.03.2022 закінчився термін повноважень, визначений рішенням Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-36 «Про визначення терміну повноважень органам самоорганізації населення міста Черкаси».
В умовах воєнного стану органи самоорганізації населення міста Черкаси організовують допомогу громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, військовослужбовцям, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також самотнім громадянам, переселенцям. На базі ОСНів працюють волонтерські пункти, які займаються плетінням маскувальних сіток, пошиттям матраців, подушок та ковдр, збирають речі, продукти харчування та речі для тих, хто цього потребує.
Відповідно до рішення виконавчого комітету, на базі ОСН функціонують консультаційні пункти з питань цивільного захисту, голови та секретарі ОСН пройшли навчання в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області.
Враховуючи вищезазначене, пропонується надати повноваження органам самоорганізації населення міста Черкаси на строк повноважень Черкаської міської ради 9-го скликання та розпочати підготовку до проведення прибудинкових зборів з обрання делегатів на звітно-виборчі конференції та переобрання складів ОСН міста Черкаси.
 
 
Начальник управління
інформаційної політики                                                         Юлія КРАПИВА
 
 
 
 
О.М. Дубовий 33-12-43