ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


депутат міської ради

Підготував:

Постійна комісія

Галузь:

Галузева

Статус:

На розгляд наступної чергової сесії

Дата:

17.11.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 472-9-рд
Про звернення Черкаської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського з приводу звільнення з-під варти жителів міста Черкаси Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша

              Проект рішення
            № 472-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про звернення Черкаської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського з приводу звільнення з-під варти жителів міста Черкаси Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша          
   
 
 
             
                 
          Відповідно до  ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення жителів міста  щодо звільнення  з-під варти  Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
         1.  Прийняти звернення Черкаської міської ради  до Президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського з приводу звільнення з-під варти жителів міста Черкаси Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша (текст звернення додається).
         2. Направити звернення  до офісу Президента України Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.
          3. Контроль за виконанням рішення покласти. та постійну комісію  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.)
 
 
                 
                 
Міський голова        Анатолій БОНДАРЕНКО
Президенту України
Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ
Міністру внутрішніх справ України
Денису МОНАСТИРСЬКОМУ
 
Звернення
 
          Ми, депутати Черкаської міської ради, висловлюємо занепокоєння з
приводу тримання під вартою наших земляків – Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша.
         28 серпня 2021 року Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша затримано та пред`явлено звинувачення за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України за вчинення хуліганських дій 14 серпня 2021 під офісом Президента України. Хлопці знаходяться в СІЗО м. Києва.
          Дмитро Кухарчук, 1990 року народження у віці 24 років добровільно пішов захищати Україну. З червня 2014 по грудень 2015 брав участь у бойових діях на російсько-українському фронті у складі добровольчого батальйону «Азов».
          Олег Довбиш, 1984 року народження, учасник бойових дій з червня 2014 по грудень 2015, брав участь у бойових діях  у складі добровольчого батальйону «Азов».
         Хлопці брали участь у військових операціях під Маріуполем, Мар`янкою, Широкіним, Іловайском. Неодноразово нагороджувались військовими відзнаками. Активні учасники військово-патріотичного виховання молоді, небайдужі мешканці нашого міста.
        Жителі України та міста Черкаси підтримують курс України на
євроінтеграцію та досягнення європейських стандартів життя. Восьмий рік на наших кордонах ведуться військові дії з російськими найманцями, гинуть кращі сини та доньки України. Завдяки таким хлопцям, як Дмитро Кухарчук та Олег Довбиш у 2014 році російські війська  зупинено та не захоплено столицю нашої країни місто  Київ. Ціною загибелі тисяч українців ми можемо мирно жити в своїх домівках.
         Переслідування активістів російсько-української війни є небезпечним явищем. Не вони, а російські найманці та їх поплічники, корупція у владних структурах, незаконне збагачення чиновників, бідність малозабезпечених громадян, відсутність реформованої судової системи становлять загрозу майбутньому України.
 
         Ми, депутати Черкаської міської ради, звертаємось до Вас, пане Президенте та пане Міністр – захистіть права Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша, дайте доручення відповідним структурам провести всебічне розслідування щодо їх затримання з метою звільнення  з-під варти.