ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

12.05.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1219-9-з
Про погодження технічної      документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 47, та передачі її частини у власність ОСББ «ВИШНЕВЕ-47»

Проєкт рішення
№ 1219-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про погодження технічної      документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 47, та передачі її частини у власність ОСББ «ВИШНЕВЕ-47»
Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Черкаської міської ради площею 0,5824 га за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 47, враховуючи заяву від 09.03.2021 № 01-16/13075 ОСББ «ВИШНЕВЕ-47» щодо оформлення права власністю земельною ділянкою площею 0,3350 га по вул. Байди Вишневецького, 47, відповідно до статей 12, 19, 42, 122, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, п. п. 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про Державний земельний кадастр», статті 56 Закону України «Про землеустрій», статей 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Погодити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Черкаської міської ради площею 0,5824 га за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 47.
2. Поділити земельну ділянку площею 0,5824 га по вул. Байди Вишневецького, 47 на 2 (дві) окремі земельні ділянки, а саме:
- площею 0,3350 га ;
- площею 0,2474 га , які за цільовим призначенням віднесені до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.).
3. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельні ділянки по вул. Байди Вишневецького, 47, а саме:
- площею 0,3350 га ;
- площею 0,2474 га в межах, визначених технічною документацію щодо поділу земельної ділянки.
4. Передати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВИШНЕВЕ-47» у власність земельну ділянку площею 0,3350 га по вул. Байди Вишневецького, 47, яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.) під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0402 га в зоні діючих інженерних мереж.
5. Зобов’язати ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВИШНЕВЕ-47»:
5.1. Здійснити державну реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку, відповідно до вимог чинного законодавства.
5.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних.
6. Попередити власника земельної ділянки про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 91 Земельного кодексу України.
7. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 47, та передачі її частини у власність ОСББ «ВИШНЕВЕ-47»
 
Підстава: заяви від 09.03.2021 № 01-08/13070, № 01-16/13075.
Граничний термін прийняття рішення: 09.04.2021.
Площа: 0,5824 га за рахунок земель Черкаської міської ради, поділ на окремі ділянки.
Передача її частини  площею 0,3350 га у власність ОСББ «ВИШНЕВЕ-47» під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
Цільове призначення земельної ділянки: (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.).
 
Відповідно до статті 79 1 Земельного кодексу України формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об'єкта цивільних прав. Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.
 Формування земельних ділянок здійснюється:
у порядку відведення земельних ділянок із земель державної та комунальної власності;
шляхом поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок;
шляхом визначення меж земельних ділянок державної чи комунальної власності за проєктами землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів.
Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі.
Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номера.
Формування земельних ділянок шляхом поділу та об'єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.
Даним рішенням передбачено поділити земельну ділянку площею 0,5824 га по вул. Байди Вишневецького, 47 на 2 (дві) окремі земельні ділянки.
Земельну ділянку площею 0,3350 га  по вул. Байди Вишневецького, 47 передбачено у власність ОСББ «ВИШНЕВЕ-47» під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
 
Начальник  управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець