ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Управління інформаційної політики

Підготував:

Управління інформаційної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

16.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 217-9-рд
Про визначення терміну повноважень органам самоорганізації населення міста Черкаси

Проект рішення
217-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про визначення терміну повноважень органам самоорганізації населення міста Черкаси
Відповідно до ст. 140 Конституції України, ст.ст. 5, 25, п. 20 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 11 Закону України «Про органи самоорганізації населення», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 24.06.2016    № 2-681 «Про визначення терміну повноважень органам самоорганізації населення міста Черкаси», п. 2 викласти в новій редакції, а саме:
 «Визначити термін повноважень органів самоорганізації населення міста Черкаси до 30.11.2021».
  1. Управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради  (Крапива Ю.Б.) повідомити органи самоорганізації населення міста Черкаси про прийняте рішення.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію Черкаської міської ради з прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проекту рішення:
 
Підстава: проект рішення підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
За рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС станом на 26.03.2021 в Черкаській області запроваджено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Відповідно до встановлених карантинних обмежень, на території де запроваджено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, заборонено проводити масові заходи за участі більше 20 осіб, відтак, відсутня можливість для проведення прибудинкових зборів з обрання делегатів на звітно-виборчі конференції органів самоорганізації населення міста Черкаси.
Враховуючи суспільну значимість роботи органів самоорганізації населення для жителів міста Черкаси, пропонується продовжити термін повноважень органам самоорганізації населення до 30.11.2021.
 
Порівняльна таблиця
Рішення Черкаської міської ради від 24.06.2016 № 2-681 Проект рішення
п.2 Повноваження органів самоорганізації населення міста Черкаси, що зазначені у пункті 1 цього рішення, закінчуються через шість місяців після відкриття першої сесії Черкаської міської ради нового скликання. п.2 «Визначити термін повноважень органів самоорганізації населення міста Черкаси до 30.11.2021
 
 
Начальник управління
інформаційної політики                                                              Ю.Б. Крапива
 
 
 
О.М. Дубовий