ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

14.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1164-9-з
Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, 49, яка перебуває в оренді ПП «ІНТЕРРЕСУРС»

                                                                                                                                                Проєкт рішення
№ 1164-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, 49, яка перебуває в оренді ПП «ІНТЕРРЕСУРС»
          Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1808 га ПП «ІНТЕРРЕСУРС» зі зміною цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі), розташованої за адресою: м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 49, Закон України «Про Державний земельний кадастр», відповідно до статей 12, 19, 20, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1808 га ПП «ІНТЕРРЕСУРС» зі зміною цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі), розташованої за адресою: м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 49.
2. За основним цільовим призначенням земельну ділянку площею 0,1808 га по вул. Героїв Дніпра, 49, що перебуває в оренді ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІНТЕРРЕСУРС»  віднести до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні діючих інженерних мереж.
3. Зобов’язати ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІНТЕРРЕСУРС»:
3.1. Внести зміни до договору оренди землі від 09.07.2004 року, номер запису про інше речове право 8772062.
3.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, 49, яка перебуває в оренді ПП «ІНТЕРРЕСУРС»
 
Підстава: заява від 15.03.2021 № 01-09/14590.
Граничний термін прийняття рішення: 15.04.2021.
Зміна цільового призначення землі з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій).
на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
 
Відповідно до договору оренди землі, укладеного між Черкаською міською радою та ПП «ІНТЕРРЕСУРС» земельна ділянка площею 0,1808 га по вул. Героїв Дніпра, 49 за цільовим призначенням віднесена до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій).
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 10.07.2020 № 33950, згідно генерального плану міста, передбачена територія громадських закладів та зелені насадження загального користування.
Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси» земельна ділянка належить до ділової зони «Г-1» та рекреаційної зони «Р-4п», серед супутніх видів використання є магазини, торгівельні комплекси.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець