ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.01.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 381-9-з
Про надання ТОВ «СІД КОРП» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сурікова, 12а/9 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 381-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «СІД КОРП» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сурікова, 12а/9 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «СІД КОРП» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати товариству з обмеженою відповідальністю «СІД КОРП»   дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,8264 га   по вул. Сурікова, 12а/9 з метою зміни її цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.) на землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02.).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ТОВ «СІД КОРП» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сурікова, 12а/9 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 27.04.2020 № 1-06/22393.
Граничний термін прийняття рішення: 27.05.2020.
 
Відповідно до договору оренди землі від 19.06.2018 року із змінами, номер запису про інше речове право 26780665, укладеного між Черкаською міською радою та ТОВ «СІД КОРП» земельна ділянка 0,8264 га   по вул. Сурікова, 12а/9 за цільовим призначенням віднесена до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.)
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 13.05.2020 № 01-06/22393 на земельну ділянку площею 0,8264 га по вул. Сурікова, 12а/9, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки з земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.) на землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02.) містобудівні обмеження та обтяження землекористування відсутні.
Відповідно до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 року № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене впорядкування промислових та комунальних територій.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до виробничої зони.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець