ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.01.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 374-9-з
Про надання МГО «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 374-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання МГО «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву МІСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 06.09.2018 щодо об’єкта нерухомого майна, реєстраційний номер об’єкту: 1328806471101, висновок управління планування та архітектури від 06.09.2019 № 71135-з, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати МІСЬКІЙ ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС»  дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31 з метою зміни її цільового призначення з земель рекреаційного призначення (для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту (код КВЦПЗ – 02.07.) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ 02.10.), за умови виконання вимог висновку управління планування та архітектури від 06.09.2019 № 71135-з.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання МГО «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 05.09.2019 № 71135-з.
Граничний термін прийняття рішення: 05.10.2019.
 
Відповідно до договору оренди землі від 29.12.2007 року, реєстраційний № 040877500055, укладеного між Черкаською міською радою та МГО «ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ «МАКС», враховуючи інформацію з Державного земельного кадастру від 06.09.2019,  земельна ділянка площею 2,0000 га   по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31  за цільовим призначенням віднесена до земель рекреаційного призначення.
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 06.09.2019 № 71135-з управління повідомляє, що враховуючи розроблений детальний план території набережної від вантажного порту до вул. Сержанта Жужоми в місті Черкаси, управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку орієнтовною площею 2,0 га по вул. Героїв Дніпра навпроти гімназії № 31, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення з земель рекреаційного призначення та земель водного фонду на землі змішаної багатоповерхової забудови та громадської забудови, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки (орієнтовно 15%) в межах прибережно-захисної смуги та водоохоронної зони.
Відповідно до вищезазначеного детального плану на земельній ділянці передбачається розміщення багатоквартирної забудови.
Будівництво ІІ черги необхідно виконувати після здійснення гідротехнічних заходів з намиву набережної, що передбачене п. 4 пояснювальної записки детального плану території. Враховуючи зазначене, земельна ділянка, що на даний час потрапляє в межі прибережно-захисної смуги та водоохоронної зони, після здійснення гідротехнічних заходів з намиву набережної не буде потрапляти в межі прибережно-захисної смуги та водоохоронної зони.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та
землеустрою
 
 
Р.Г. Донець