ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

12.11.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1838-8-рд
Про розгляд петиції щодо створення транспортного сполучення району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна) з районом «Хімселище»

Проект рішення
№ 1838-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд петиції щодо створення транспортного сполучення району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна) з районом «Хімселище»
Керуючись Законом України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1.  Електронну петицію щодо створення транспортного сполучення району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна) з районом «Хімселище» підтримати частково.
  2. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Яценко О.О.) подати бюджетний запит для проведення дослідження міської мобільності, передбаченого Концепцією розвитку міського пасажирського транспорту у м. Черкаси до 2022 року, затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 21.02.2019 № 2-4204.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Яценка О.О., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розгляд петиції щодо створення транспортного сполучення
району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна)
з районом «Хімселище»
 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція, щодо створення транспортного сполучення району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна) з районом «Хімселище».
Створення нового маршруту вимагає відповідного нормативного забезпечення. Відповідно до Концепції розвитку міського пасажирського транспорту у м. Черкаси для створення транспортної системи міста передбачено проведення дослідження міської мобільності, в результаті чого може бути визначено необхідність забезпечення транспортними послугами нових напрямків.
Наразі пасажирські перевезення у м. Черкаси здійснюються в умовах карантину, за умови перевезення пасажирів в автобусах у межах кількості місць, передбачених технічними характеристиками транспортного засобу. З перевізниками проведено відповідні наради щодо максимального забезпечення пасажирських перевезень транспортними засобами в таких умовах на існуючих маршрутах загального користування, забезпечення жителів міста можливістю вчасно дістатися до місця роботи, навчальних та лікувальних закладів тощо. Додаткові можливості для збільшення кількості маршрутів у перевізників відсутні. Одночасно, з цієї ж причини в останні роки припинили свою роботу 2, 13, 14 маршрути.
Щодо сполучення з медичними закладами, розташованими в районі «Хімселища»,  для частини жителів мікрорайону є можливість дістатися (без пересадки) автобусом маршруту № 24. Відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту внесення змін постійного характеру до маршруту може здійснюватися у разі зміни шляху проходження (без зміни кінцевих зупинок та виду сполучення), якщо така зміна стосується не більш як 30 відсотків загальної протяжності маршруту. У даному випадку зміна стосується близько 47 відсотків маршруту, тому зміна маршруту згідно з Правилами неможлива.
Щодо інших маршрутів, що знаходяться у межах пішохідної досяжності із іншою частиною мікрорайону, для жителів є можливість сполучення вул. Гетьмана Сагайдачного, Нарбутівська, Надпільна, Ю.Іллєнка, Чехова, Різдвяна, Вербовецького, Симиренківська, - в районі цих вулиць діють автобусні маршрути загального користування №№ 21, 24, 27, 28, тролейбусний маршрут № 2.
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд петиції щодо створення транспортного сполучення району «Кривалівський» по вул. Сагайдачного (Ватутіна) з районом «Хімселище».
Заступник директора -начальник
управління житлово - комунального господарства департаменту житлово-комунального комплексу
 
 
 
 
 
 
 
 
 
А.М. Наумчук
 
 
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1838-8-рд 12.11.20 Петиція.pdf Переглянути