ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Управління інспектування

Підготував:

Управління інспектування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.10.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1822-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 04.09.2020 № Че/1235-еп щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси

Проєкт рішення
1822-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 04.09.2020 № Че/1235-еп щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси
Розглянувши електронну петицію від 04.09.2020 № Че/1235-еп щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію від 04.09.2020 № Че/1235-еп щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси підтримати частково.
  2. Управлінню інспектування Черкаської міської ради (Коломієць С.А.) посилити контроль за знищенням бур’янів та об’єктів рослинного карантину на власних та прилеглих територіях балансоутримувачами об’єктів благоустрою, керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від їх відомчої належності та форми власності, підприємцями, громадянами, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власниками тимчасових споруд.
  3. Департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради (Яценко О.О.) на території міста продовжити боротьбу з бур’янами та об’єктами рослинного карантину механічними, хімічними та агрохімічними методами.
  4. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В.
 
 
Міський голова             А.В.Бондаренко
 

 Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
 
«Про розгляд електронної петиції від 04.09.2020 № Че/1235-еп щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси»
 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція                                                     від 04.09.2020 № Че/1235-еп, щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси.
Спеціалістами управління інспектування Черкаської міської ради в межах наданих повноважень проводяться регулярні перевірки санітарного стану закріплених та прилеглих територій до підприємств, установ та організацій, приватних домоволодінь, земельних ділянок, будівель та споруд, що перебувають у власності чи іншому праві користування громадян. В ході перевірок з власниками та балансоутримувачами територій проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота щодо необхідності утримання територій у належному санітарному стані, в тому числі і своєчасного знищення бур’янів та об’єктів рослинного карантину, складаються приписи та протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За несвоєчасне знищення бур’янів та об’єктів рослинного карантину на прилеглих та закріплених територіях на суб’єктів господарювання, відповідальних осіб підприємств установ та організацій, громадян протягом вересеня 2020 року спеціалістами управління складено 19 протоколів та передано за місцем реєстрації порушників.
Крім того, на виконання програми «Екологія 2015 – 2020» затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 22.01.2015 № 2 – 686 департаментом житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради здійснюються заходи по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на території міста. Проведення заходів по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на міських територіях передбаченого механічним методом, агрохімічним методом, біологічним методом та комплексне косіння зелених зон, уражених карантинними бур’янами. За завданням департаменту підрядною організацією здійснюються відповідні заходи за рахунок коштів міського бюджету. Протягом 2020 року проведено заходи на площі 60 га на загальну суму 555 тис. грн.
З огляду на вище викладене пропонуємо електронну петицію від 04.09.2020                         № Че/1235-еп, щодо знищення амброзії та борщівника Сосновського на території м. Черкаси підтримати частково, а саме доручити управлінню інспектування Черкаської міської ради посилити контроль за знищенням бур’янів та об’єктів рослинного карантину на власних та прилеглих територіях балансоутримувачами об’єктів благоустрою, керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від їх відомчої належності та форми власності, підприємцями, громадянами, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власниками тимчасових споруд, а департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради на території міста продовжити боротьбу з бур’янами та об’єктами рослинного карантину механічними, хімічними та агрохімічними методами.
 
Начальник управління інспектування                                С.А. Коломієць
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1822-8-рд 30.10.20 Петиція.pdf Переглянути