ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

25.06.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1709-8-рд
Про безоплатну передачу у комунальну власність зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення та системи відводу зливних вод до житлового будинку по вул. Героїв Дніпра, 4, 4/1, 4/2, 4/3 

              Проєкт рішення
            № 1709-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про безоплатну передачу у комунальну власність зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення та системи відводу зливних вод до житлового будинку по вул. Героїв Дніпра, 4, 4/1, 4/2, 4/3           
               
                 
Розглянувши звернення  приватного підприємства «Шора», згоду КП «Черкасиводоканал» (вих. від 16.06.2020 № 2543/04), згоду КП «ЧЕЛУАШ» (вих. від 03.06.2020 № 253)  щодо безоплатної передачі на баланс комунальних підприємств зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення та системи відводу зливних вод до житлових будинків по вул. Героїв Дніпра, 4, 4/1, 4/2, 4/3, керуючись п. 30 ст. 26 та п. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати згоду на безоплатну передачу у власність територіальної           громади м. Черкаси зовнішніх мереж водопостачання, водовідведення та системи відводу зливних вод до житлових будинків по вул. Героїв Дніпра, 4, 4/1, 4/2, 4/3.
2. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, зовнішню мережу водопостачання вартістю 11010,00 (одинадцять тисяч десять) гривень та водовідведення вартістю 26130,00 (двадцять шість тисяч сто тридцять) гривень до багатоквартирного житлового будинку по вул. Героїв Дніпра, 4/1 на баланс комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради, як внесок до Статутного капіталу підприємства.
3. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, зовнішню мережу водопостачання вартістю 71890,00 (сімдесят одна тисяча вісімсот дев’яносто) гривень та водовідведення вартістю 64500,00 (шістдесят чотири тисячі п’ятсот) гривень до багатоквартирного житлового будинку по              вул. Героїв Дніпра, 4/2 на баланс комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради, як внесок до Статутного капіталу підприємства.
4. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, зовнішню мережу водопостачання вартістю 33380,00 (тридцять три тисячі триста вісімдесят) гривень та водовідведення вартістю 71750,00 (сімдесят одна тисяча сімсот п’ятдесят) гривень до багатоквартирного житлового будинку по           вул. Героїв Дніпра, 4/3 на баланс комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради, як внесок до Статутного капіталу підприємства.
5. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, систему відводу зливних вод до багатоквартирного житлового будинку по вул. Героїв Дніпра, 4 на баланс комунальному підприємству «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» Черкаської міської ради, як внесок до статутного капіталу підприємства вартістю 120449,00 (сто двадцять тисяч чотириста сорок дев’ять) гривень.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. та постійні комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв`язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.) та з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності            (Савенко О.С.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
           
           
 
                                                                   
 
                                                                       
УКРАЇНА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 32-02-84, е-mail: depec@ukr.net
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про безоплатну передачу у комунальну власність зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення та системи відводу зливних вод до житлових будинків по вул. Героїв Дніпра, 4, 4/1, 4/2, 4/3».
 
Нормою ст. 2, ст. 4 Закону України «Про передачу об`єктів права державної та комунальної власності» встановлено, що підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб’єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.
Передача на баланс комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради інженерних мереж водопостачання та водовідведення, на баланс комунального підприємства «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» Черкаської міської ради системи відведення зливних вод забезпечить належне їх утримання.
 
 































Заступник директора департаменту                                   Л.А. Гуріненко
 
 
 
 
 
Волинець В.А.
33-01-33