ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

09.10.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1799-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів»

 
 
 
Проект рішення
№ 1799-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів»
 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Підтримати електронну петицію від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів» на встановлення печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10.
  2. Доручити департаменту архітектури та містобудування (Савін А.О.) врахувати вимоги петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів» при видачі містобудівних умов і обмежень на реконструкцію адміністративно-побутових, складських і виробничих будівель та інженерних споруд з встановленням печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10.
  3. Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю (Євмині Б.Г.) врахувати вимоги петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів» при видачі дозвільних документів товариству на реконструкцію адміністративно-побутових, складських і виробничих будівель та інженерних споруд з встановленням печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10.
  4. Департаменту житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) підготувати звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням врахувати незгоду громадян щодо розташування в м. Черкаси печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10 при розгляді матеріалів з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Фабрика агрохімікатів».
  5. Департаменту житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) направити петицію до ТОВ «Фабрика агрохімікатів» з вимогою врахувати думку громадян при подальшому плануванні діяльності з  утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Скорика М.Г. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів».
 
За інформацією Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Фабрика агрохімікатів» подано повідомлення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України про планову діяльність «Реконструкція адміністративно-побутових, складських і виробничих будівель та інженерних споруд, які розташовані в промисловій зоні за адресою м. Черкаси, проїзд Енергобудівельників, 8, 10», у якому передбачено розміщення ліній переробки холодильного устаткування та встановлення печі-інсинератора для безпечної утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання. На виконання Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» /далі - Закон/ ТОВ «Фабрика агрохімікатів» розпочато процедуру оцінки впливу на довкілля у відповідності до законодавства. Оскільки планова діяльність відноситься до першої категорії видів планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливів на довкілля,  збір зауважень та пропозицій здійснює Міністерство енергетики та захисту довкілля України.
На виконання  Закону наступним кроком ТОВ «Фабрика агрохімікатів» буде виготовлення Звіту з оцінки впливу на довкілля планової діяльності та проведення Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України громадських слухань, зокрема збір зауважень та пропозицій громадськості. Крім того, оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля необхідно розмістити на дошках оголошень (веб-сайт) органів місцевого самоврядування. Наразі до департаменту ЖКК звернень від ТОВ «Фабрика агрохімікатів» з цього приводу не надходило.
 Департамент архітектури та містобудування видає містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, без якого неможливо розпочати планову діяльність та отримати дозвільні документи на будівельні роботи. Тому, пропонуємо доручити департаменту архітектури та містобудування врахувати вимоги петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів» при видачі містобудівних умов і обмежень на реконструкцію адміністративно-побутових, складських і виробничих будівель та інженерних споруд з встановленням печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10. Крім того, доручити департаменту житлово-комунального комплексу підготувати звернення до Міністерства енергетики та захисту довкілля України з проханням врахувати незгоду громадян щодо розташування в м. Черкаси печі-інсинератора для утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання по проїзду Енергобудівельників, 8, 10 при розгляді матеріалів з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Фабрика агрохімікатів». Також направити петицію до ТОВ «Фабрика агрохімікатів» з вимогою врахувати думку громадян щодо заборони розташування шкідливого виробництва в межах міста Черкаси при подальшому плануванні діяльності з  утилізації фреонів шляхом піролізного спалювання.
Виходячи з викладеного вище, пропонуємо підтримати проект рішення «Про розгляд електронної петиції від 22.09.2020 № Че/1279-еп про недопущення реалізації проекту ТОВ «Фабрика агрохімікатів».
 
 
Директор департаменту                                                                    О.О. Яценко
 
 
 
 
Бакум О.М.
540009
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1799-8-рд 09.10.20 Петиція.pdf Переглянути