ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

11.06.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5647-8-з
Про надання гр. Кроту С.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 146 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 5647-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання гр. Кроту С.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 146 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву громадянина Крота Сергія Васильовича щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 10.06.2020 № 01-05/28784, витяг № 68-3 від 27.02.2020 року з протоколу № 68 Засідання архітектурно-містобудівної ради, наказ департаменту архітектури та містобудування від 06.03.2020 № 486 «Про затвердження громадянину Кроту С.В. містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва по вул. Гагаріна (навпроти будинку № 85)», наказ департаменту архітектури та містобудування від 19.05.2020 № 3392-а «Про присвоєння та зміну нумерації будинків та споруд на території м. Черкаси», відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
         1. Надати громадянину Кроту Сергію Васильовичу дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0400 га по вул. Гагаріна, 146 з метою зміни її цільового призначення з земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги (код КВЦПЗ – 03.03.) на землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.).
          На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах об’єднаної охоронної зони пам’яток археології, заповідної території «Черкаські берегові схили» та із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання гр. Кроту С.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 146 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 09.06.2020 № 01-05/28784.
Граничний термін прийняття рішення: 09.07.2020.
 
Відповідно до договору оренди землі від 11.03.2019 року, номер запису про інше речове право 30735463, укладеного між Черкаською міською радою та гр. Кротом С.В. земельна ділянка площею 0,0400 га віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги (код КВЦПЗ – 03.03.).
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 10.06.2020 № 01-05/28784 розглянувши надані матеріали, враховуючи засідання архітектурно-містобудівної ради від 19.02.2019 (протокол № 68-3), управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку площею 0,0400 га по вул. Гагаріна, 146, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки з земель для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на землі для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах об’єднаної охоронної зони пам’яток археології, заповідної території «Черкаські берегові схили» та із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Відповідно до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, вищезазначена земельна ділянка відноситься до території санітарно-захисних зелених насаджень (53%) та вулично-дорожньої мережі (47%).
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони зелених насаджень в санітарно-захисних зонах «С-6п» та зони транспортної інфраструктури «ТР-3» - серед допустимих видів використання яких, що потребують спеціального дозволу або погодження є «відкриті майданчики для стаціонарного та тимчасового зберігання транспортних засобів», тому зміна цільового використання земельної ділянки може бути проведена згідно з чинним законодавством (дотриманням вимог частини 5.2 пояснювальної записки «План зонування міста Черкаси»).
Відповідно до витягу № 68-3 від 27.02.2020 року з протоколу № 68 Засідання архітектурно-містобудівної ради архітектурно містобудівна рада розглянувши питання щодо будівництва стоянки автотранспортних засобів по вул. Гагаріна рекомендувала надати спеціальне зональне погодження на розміщення стоянки автотранспортних засобів, враховуючи наявність у зонінг плані міста Черкаси в допустимих видах використання можливість розміщення такого об’єкта.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець