ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.06.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1675-8-рд
Про внесення змін до рішення міської ради від 24.01.2019 № 2-3746 «Про затвердження міської програми «Пільгове зубопротезування окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 рік»

 
Проєкт рішення
№ 1675-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення міської ради від 24.01.2019 № 2-3746 «Про затвердження міської програми «Пільгове зубопротезування окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 рік»
          Відповідно до п. 22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення окремих категорій населення м. Черкаси безоплатною медичною стоматологічною допомогою, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільги, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення міської ради від 24.01.2019 № 2-3746 «Про затвердження міської програми «Пільгове зубопротезування окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 рік», а саме:
1.1. Викласти назву Програми у новій редакції: «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки».
1.2. Затвердити міську програму «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки» у новій редакції (додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
Міський голова А.В. Бондаренко
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                рішення Черкаської міської ради
                                                                   від _______________ № _______
 
Міська програма «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки»
 
  1. Загальні положення
Міську програму «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки» (далі – Програма) розроблено на підставі Законів України: «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про донорство крові та її компонентів», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку», постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 № 955 «Про затвердження Програми надання громадянам гарантованої державної безоплатної медичної допомоги», постанови Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 №65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році».
Важливим складником системи охорони здоров’я в м. Черкаси є стоматологічна допомога, основне завдання якої – збереження та відновлення стоматологічного здоров’я населення та відповідно підвищення якості життя. Стан стоматологічного здоров’я людини впливає на функціонування всього організму в цілому. Основною проблемою в галузі стоматологічного здоров’я населення країни та регіону залишається висока поширеність та інтенсивність карієсу зубів, захворювань тканини пародонта та зубощелепних аномалій.
Певні категорії громадян згідно з чинним законодавством мають право на пільгове зубопротезування.
Забезпечення державних гарантій соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо безоплатного зубопротезування здійснюється за рахунок субвенції з обласного бюджету і не включається до даної Програми.
Надання пільг із зубопротезування здійснюється відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 №76-VІІІ та Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затверджений постановою КМУ від 04.06.2015 №389 (далі - Порядок № 389).
Дія Порядку №389 поширюється на осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно з чинним законодавством.
Перелік категорій громадян України, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубне протезування та не підпадають під дію Порядку № 389, тобто отримують пільги без довідок з органів соціального захисту населення.
№з/п Категорії Черговість Підстава
1 Реабілітовані жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму, із числа тих, яких було піддано репресіям у формі (формах) позбавлення волі (ув’язнення) або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу Першо-чергово Закон України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» від 17.04.91 № 962-XII (ст. 6)
2 Інваліди I та II категорій (на підставі індивідуальних програм реабілітації) Першо-чергово Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.91 № 875-XII (ст. 37 та 38)
3 Особи, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), Організації народної оборони "Карпатська Січ", Української військової організації (УВО), збройних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до Закону України "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті" визнані борцями за незалежність України у XX столітті Першо-чергово Закон України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті» від 06.12.2018 № 2640-VIII – з 26.03.2019 року
4 Інваліди війни, у тому числі вояки УПА та учасники АТО, ООС Поза-чергово Закон № 3551 (ст. 13)
5 Пенсіонери за віком Закон № 3721 (ст. 34)
6 Учасники бойових дій, у тому числі вояки УПА та учасники АТО, ООС Першо-
чергово
Закон № 3551 (ст. 12)
7 Ветерани військової служби та ветерани органів МВС, їх вдови Першо-чергово Закон України «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів органів внутрішніх справ та їх соціальний захист» від 24.03.98 № 203/98-ВР (ст. 6)
8 Почесні донори України Поза-чергово Закон України «Про донорство крові та її компонентів» від 23.06.95 № 239/95-ВР (ст. 13)
Зазначеним у переліку категоріям громадян за медичними показаннями зубні, зубощелепні та лицьові протези виготовляються безкоштовно (за винятком протезування із дорогоцінних металів, кераміки, нітрит-титанового покриття, бюгельного протезування, імплантатів).
Особливо важливим є збереження стоматологічного здоров’я у дітей, зокрема корекція аномалії прикусу, які потребують корекції шляхом виготовлення ортодонтичних апаратів. За даними МОЗ України, всього 30% дітей мають нормальний як молочний, так і постійний прикус. Поширеність патології зубів і зубних рядів складає близько 60% всіх аномалій і демонструє найбільшу розповсюдженість серед усіх проблем зубощелепної системи. Висока поширеність зубощелепної патології в Україні (а це близько 70-80%) робить ортодонтію соціально значущою, яка потребує великого обсягу лікарської допомоги та матеріальних витрат. Необхідність в ортодонтичному лікуванні у дітей зумовлена функціональними проблемами, такими як біль, некоординованість м’язів, неможливість нормального жування, а також психосоціальними моментами, пов’язаними з погіршенням лицьової естетики. Окрім того, без своєчасного ортодонтичного лікування у пацієнта збільшується частота захворювань пародонта, виникає карієс і ризик травмування зубів.
Реалізація Програми має суттєве значення для окремих категорій населення м. Черкаси, особливо для дітей, в основі якого лежить надання безоплатної стоматологічної допомоги.
 
  1. Паспорт Програми
Паспорт визначає суму коштів, які необхідні для виконання Програми, законодавчої підстави її реалізації, мету, завдання, напрямки діяльності, відповідальних виконавців, результативні показники та інші характеристики Програми, на підставі яких здійснюється контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів і аналіз бюджетної програми.
Паспорт Програми підлягає затвердженню в порядку, визначеному чинним законодавством.
 
  1. Проблема, на розв’язання якої спрямована Програма
З 01 квітня 2020 року змінюється модель фінансування закладів охорони здоров’я в рамках реалізації медичної реформи в Україні. Відповідно до Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України, стаття 103-4 «Медична субвенція» діє до 01.04.2020 року. Відповідно до розробленої Національною Службою здоров’я України (НСЗУ) специфікації надання медичних послуг за напрямом «Амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу» передбачено серед обсягів послуг відповідно до потреб пацієнта - надання ургентної стоматологічної допомоги дорослим та дітям і планової стоматологічної дітям до 16 років.
Згідно з вказаним пакетом медичних послуг за Програмою медичних гарантій у 2020 році ортодонтичну допомогу не включено в планову та ургентну дитячу стоматологію та відповідно не буде оплачуватися НСЗУ. Також не включено до переліку планову стоматологічну терапевтичну допомогу для дорослих.
У 2019 році послуг з пільгового зубопротезування потребували 1054 особи пільгових категорій населення міста. Очікується, що у 2020 році потребуватимуть такої допомоги 988 осіб.
Згідно зі статистичними даними за ортодонтичною допомогою до лікарів КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка» у 2017 році звернулося 9836 дітей, у 2018 році – 7800 дітей, у 2019 році – 6519 дітей. З них мали зубощелепні аномалії: у 2017 році – 4916 дітей (47%), у 2018 році – 4133 дітей (52%), у 2019 році – 3459 дітей (53%). Отримали кваліфіковану ортодонтичну допомогу: у 2017 році – 1137 дітей, у 2018 році – 1463 дитини, у 2019 році – 996 дітей. Середньорічні показники виготовлення ортодонтичних апаратів становлять 1199 штук. Кожний ортодонтичний апарат потребує щомісячної активації, що по середньорічним показникам становить 14384 відвідувань. У квітні-грудні 2020 року потребуватиме ортодонтичної допомоги прогнозована кількість дітей чисельністю 899 осіб, з них потребуватиме виготовлення змінного апарату механічної дії 751 особа, змінного апарату функціональної дії – 148 осіб.
Протягом 2019 року за медичною допомогою з метою лікування карієсу, ускладненого карієсу (пульпіту та періодонтиту), пародонтиту до фахівців КНП «Черкаська міська стоматологічна поліклініка» звернулося 25081 особа (дорослі) з числа пільгових категорій населення, а саме: 23896 осіб з числа пенсіонерів та 1185 осіб інвалідів, учасників бойових дій, АТО, ліквідаторів аварії на ЧАЕС. За 9 місяців 2020 року прогнозовано звернеться за медичною допомогою 17952 особи з числа пенсіонерів та 948 осіб інвалідів, учасників бойових дій, АТО, ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
З 01 квітня 2020 року, за відсутності інших джерел фінансування, вартість цих послуг змушені будуть оплачувати пацієнти за рахунок власних коштів.
 
  1. Мета Програми
Метою програми є підвищення рівня забезпечення безоплатного зубопротезування жителям міста Черкаси, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубне протезування, планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям населення та ортодонтичної допомоги дітям.
 
  1. Шляхи та способи вирішення проблеми, строки та етапи виконання Програми
Відповідно до ст.4 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» медичні послуги, що не включені до програми медичних гарантій, не підлягають оплаті за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на реалізацію програми медичних гарантій, але можуть покриватися за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Вирішення проблеми планується наступними шляхами:
- створення належних організаційних умов щодо функціонування єдиного медичного простору для надання послуг із зубного протезування та планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям дорослого населення міста Черкаси та ортодонтичної допомоги дітям;
- надання КНП «Черкаська міська стоматологічна поліклініка» послуг зубопротезування та планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям дорослого населення міста Черкаси згідно з вимогами чинного законодавства та відповідно до укладених договорів;
- здійснення фінансування з міського бюджету на відшкодування вартості пільгового зубопротезування та послуг з планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям дорослого населення міста Черкаси;
- надання КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка» послуг ортодонтичної допомоги дітям (виготовлення, встановлення та активації знімних апаратів механічної та функціональної дії) відповідно до укладених договорів;
- здійснення фінансування з міського бюджету на відшкодування вартості послуг ортодонтичної допомоги дітям.
Строк виконання програми – 2019-2020 роки.
 
  1. Завдання Програми та заходи для її виконання, обсяги та джерела фінансування
6.1.   Для досягнення поставленої мети Програми необхідно за рахунок коштів бюджету (КПКВК 0712152 «Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я») реалізувати у 2019-2020 роках завдання щодо забезпечення зубного протезування та планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям дорослого населення міста Черкаси та ортодонтичної допомоги дітям.
Головний розпорядник бюджетних коштів – департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
Відповідальні виконавці Програми: КНП «Черкаська міська стоматологічна поліклініка» та КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка».
6.2. Для виконання завдань Програми необхідно здійснення наступних заходів:
- організація і безпосереднє забезпечення пільгового зубопротезування та планового лікування стоматологічних захворювань пільгових категорій дорослого населення та лікування ортодонтичної патології у дітей - мешканців міста Черкаси у визначеному законодавством порядку;
- удосконалення системи моніторингу і аналізу діяльності КНП «Черкаська міська стоматологічна поліклініка» та КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка»;
- спрямування коштів міського бюджету на відшкодування вартості пільгового зубопротезування та планового лікування стоматологічних захворювань пільгових категорій дорослого населення міста Черкаси, а також ортодонтичного лікування дітей з використанням програмно-цільового методу за бюджетною програмою, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України.
6.3. Напрямки використання бюджетних коштів:
Напрямки використання Витрати на рік, тис. грн. Всього за 2019 – 2020 роки, тис. грн.
2019 рік 2020 рік
1 Відшкодування вартості проведення зубопротезування населенню на пільгових умовах 999,078 2764,735 3763,813
2 Відшкодування вартості планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям громадян - 8229,328 8229,328
3 Відшкодування вартості проведення ортодонтичного лікування дітям - 1428,713 1428,713
Разом 999,078 12422,776 13421,854
 
  1. Контроль за виконанням Програми
Контроль за виконанням Програми здійснюють міська рада, виконавчий комітет міської ради та департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
Інформація про виконання Програми в грошовому виразі надається департаментом охорони здоров’я та медичних послуг щоквартально до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом в департамент фінансової політики. Моніторинг виконання заходів програми здійснюється департаментом охорони здоров’я та медичних послуг за півріччя та за рік. Результати моніторингу надаються департаменту фінансової політики до 20 числа місяця наступного за звітним періодом. Звіт про хід і виконання Програми надається міській раді.
 
  1. Очікуваний результат виконання Програми
Виконання Програми надасть можливість підвищити ефективність реалізації державної політики в галузі охорони здоров'я. Здійснення цієї програми спрямовано на покращення здоров’я та якості життя ветеранів війни, інвалідів, учасників бойових дій, зокрема в зоні проведення АТО, дітей та інших жителів міста Черкаси, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубне протезування, а також планову стоматологічну допомогу та ортодонтичну допомогу.
Показники виконання Програми за напрямками:
№ зп Показники Од. вимі-
ру
Джерело
інформації
2019 рік (факт) 2020 рік (проект)
Відшкодування вартості проведення зубопротезування населенню на пільгових умовах
1. затрат
1.1. Обсяги видатків на забезпечення пільгового зубопротезування грн. міський
бюджет
999 078 2 764 735
2. продукту
2.1. Кількість звернень пільгової категорії населення з пільгового зубопротезування од. статистична звітність 1054 988
2.2. Кількість проведених пільгових зубопротезувань од. статистична звітність 359 988
3. ефективності
3.1. Середня вартість одного пільгового зубопротезування грн. розрахунок 2782,95 2798,31
4. якості
4.1. Відсоток осіб, що отримали пільгове зубопротезування до загальної кількості осіб, що потребували пільгового зубопротезування % розрахунок 34,1 100,0
4.2. Динаміка кількості проведених пільгових зубопротезувань до попереднього року % розрахунок 0,6 175,2
Відшкодування вартості планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям громадян
1. затрат
1.1. Обсяги видатків на забезпечення планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям громадян грн. міський
бюджет
8 229 328
2. продукту  
2.1. Кількість пролікованих випадків планової стоматологічної допомоги пільгових категорій дорослого населення од. статистична звітність 24230
2.2. Кількість лікарських відвідувань планової стоматологічної допомоги пільгових категорій дорослого населення од. статистична звітність 18900
3. ефективності  
3.1. Середня вартість одного пролікованого випадку планової стоматологічної допомоги пільгових категорій дорослого населення грн. розрахунок 339,63
3.2. Середня вартість одного відвідування планової стоматологічної допомоги пільгових категорій дорослого населення грн. розрахунок 435,41
4. якості  
4.1. Питома вага ускладненого карієсу до усіх випадків лікування карієсу зубів % статистична звітність 21,0
4.2. Питома вага санованих до усіх відвідувань з приводу стоматологічної допомоги % розрахунок 25,5
Відшкодування вартості проведення ортодонтичного лікування дітям
1. затрат
1.1. Обсяги видатків на забезпечення ортодонтичного лікування дітям грн. міський
бюджет
1 428 723
2. продукту  
2.1. Кількість пролікованих випадків ортодонтичної патології у дітей од. статистична звітність 899
2.2. Кількість лікарських відвідувань ортодонтичного лікування дітям од. статистична звітність 11687
3. ефективності  
3.1. Середня вартість одного пролікованого випадку ортодонтичної патології у дітей грн. розрахунок 1589,24
3.2. Середня вартість одного відвідування ортодонтичного лікування дітям грн. розрахунок 122,25
4. якості  
4.1. Питома вага дітей, які отримають апаратне ортопедичне лікування % розрахунок 100,0
Фінансове забезпечення здійснюється у межах видатків, затверджених рішенням міської ради про міський бюджет на відповідний рік. Обсяги фінансування та інші показники Програми можуть уточнюватись в межах бюджетного періоду у процесі виконання із відповідним відображенням у паспорті Програми без внесення змін до даної Програми.
 

УКРАЇНА
Черкаська міська рада
Департамент охорони здоров’я та медичних послуг
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000,  тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47
E-mail: dozmpchmr@gmail.com, код  ЄДРПОУ  02013260
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про внесення змін до рішення міської ради від 24.01.2019 № 2-3746 «Про затвердження міської програми «Пільгове зубопротезування окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 рік»»
Міську програму «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки» (далі – Програма) розроблено на підставі Законів України: «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про донорство крові та її компонентів», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку», постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 № 955 «Про затвердження Програми надання громадянам гарантованої державної безоплатної медичної допомоги», постанови Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 №65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році».
Основною проблемою в галузі стоматологічного здоров’я населення країни та регіону залишається висока поширеність та інтенсивність карієсу зубів, захворювань тканини пародонта та зубощелепних аномалій.
Згідно зі статистичними даними КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка» у квітні-грудні 2020 року потребуватиме ортодонтичної допомоги прогнозована кількість дітей чисельністю 899 осіб, з них потребуватиме виготовлення змінного апарату механічної дії 751 особа, змінного апарату функціональної дії – 148 осіб.
Протягом 2019 року за медичною допомогою з метою лікування карієсу, ускладненого карієсу (пульпіту та періодонтиту), пародонтиту до фахівців КНП «Черкаська міська стоматологічна поліклініка» звернулося 25081 особа (дорослі) з числа пільгових категорій населення, а саме: 23896 осіб з числа пенсіонерів та 1185 осіб інвалідів, учасників бойових дій, АТО, ліквідаторів аварії на ЧАЕС. За 9 місяців 2020 року прогнозовано звернеться за медичною допомогою 17952 особи з числа пенсіонерів та 948 осіб інвалідів, учасників бойових дій, АТО, ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Відповідно до вимог нормативних актів Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби надані стоматологічною поліклінікою послуги з пільгового зубопротезування можуть бути оплачені розпорядником бюджетних коштів (департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради) за рахунок відповідних бюджетних призначень. Однією з проблем, на яку спрямована програма, є урегулювання механізму фінансування пільгового зубопротезування окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019-2020 роки у зв’язку зі зміною статусу Черкаської міської стоматологічної поліклініки з розпорядника на одержувача бюджетних коштів.
Також, з 01 квітня 2020 року змінюється модель фінансування закладів охорони здоров’я в рамках реалізації медичної реформи в Україні. Відповідно до Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України, стаття 103-4 «Медична субвенція» діє до 01.04.2020 року. Відповідно до розробленої Національною Службою здоров’я України (НСЗУ) специфікації надання медичних послуг за напрямом «Амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу» передбачено серед обсягів послуг відповідно до потреб пацієнта - надання ургентної стоматологічної допомоги дорослим та дітям і планової стоматологічної дітям до 16 років.
Згідно з вказаним пакетом медичних послуг за Програмою медичних гарантій у 2020 році ортодонтичну допомогу не включено в планову та ургентну дитячу стоматологію та відповідно не буде оплачуватися НСЗУ. Також не включено до переліку планову стоматологічну терапевтичну допомогу для дорослих.
Виконання Програми надасть можливість підвищити ефективність реалізації державної політики в галузі охорони здоров'я. Здійснення цієї програми спрямовано на покращення здоров’я та якості життя дитячого населення, а також пільгових категорій населення міста: ветеранів війни, інвалідів, учасників бойових дій, у тому числі в зоні проведення АТО, та інших жителів міста Черкаси, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубне протезування та планову стоматологічну допомогу та ортодонтичне лікування.
Вартість послуг визначена відповідно до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 10.09.2019 №1003 «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я комунальної форми власності міста Черкаси».
Реалізація рішення потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету у сумі 9 658 051,00 грн. для відшкодування вартості планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям громадян та проведення ортодонтичного лікування дітям (додатки 2.1, 2.2 до пояснювальної записки), з них пропонуємо:
  • зменшити обсяг асигнувань по КПКВК 0712100 «Стоматологічна допомога населенню» КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» (міська програма "Стоматологічна допомога населенню міста Черкаси на 2019-2020 роки") на суму 4 293 689,51 грн.;
  • збільшити обсяг асигнувань по КПКВК 0712152 «Інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я» КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» (міська програма «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Черкаси на 2019 - 2020 роки») на суму 4 293 689,51 грн. (додатки 3.1, 3.2 до пояснювальної записки).
Виділення додаткових коштів на реалізацію програми буде розглянуто за результатами виконання за І півріччя 2020 року.
Проєкт рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
 
 
Директор департаменту В.Е.Кульчиковський
 
вик. Кива Л.В.
54-46-31
 
 

ДОДАТКИ

1 1675-8-рд 01.06.20 додатки до пояснювальної.pdf Переглянути
2 1675-8-рд 01.06.20 Зауваження.pdf Переглянути