ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.06.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5615-8-з
Про надання ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Благовісній, 195

 
Проект рішення
5615-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Благовісній, 195
Розглянувши клопотання ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» від 21.05.2020 року щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Благовісній, 195, довідку управління планування та архітектури від 22.05.2020 року № 01-14/24255, відповідно до статей 12, 82, 128 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Надати ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки»:  
1.1. Дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,4613 га по вул. Благовісній, 195, на якій розташований комплекс будівель, для подальшого продажу у власність шляхом викупу.
Згідно з Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, вищезазначена земельна ділянка належить до території громадських закладів.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до ділової зони "Г-1п" – в якій передбачено розташування вищезазначених об’єктів».
1.2. Дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,4613 га по вул. Благовісній, 195, на якій розташований комплекс будівель.
2. Департаменту архітектури та містобудування:
2.1. Після виконання п.1.1 цього рішення забезпечити укладення договору з ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки в розмірі десяти відсотків від її нормативної грошової оцінки.  
2.2. Після отримання авансового внеску замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,4613 га по вул. Благовісній, 195, на якій розташований комплекс будівель.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та комісію з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про надання ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки
по вул. Благовісній, 195»
 
Дата надходження заяви – 21.05.2020 рік.
Граничний термін прийняття рішення – 20.06.2020 рік.
 
ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» звернулося до Черкаської міської ради з клопотанням щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення орієнтовною площею 0,4613 га по вул. Благовісній, 195, на якій розташований комплекс будівель.
На земельній ділянці розташований об’єкти нерухомого майна (комплекс будівель), які належать  ТОВ «Всеукраїнський інститут права та оцінки» (номер запису про право власності: 7266627, дата державної реєстрації: 08.10.2014). Відповідно до ст.134 Земельного кодексу України в такому випадку продаж земельної ділянки здійснюється без проведення земельних торгів.
Згідно п.3 ст.128 Земельного кодексу орган місцевого самоврядування у місячний строк розглядає отриману заяву про викуп земельної ділянки і приймає рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (якщо такий проект відсутній) та на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
 
 
       Р.Г. Донець