ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

13.03.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1624-8-рд
Про надання  дозволу на списання дебіторської та кредиторської заборгованості з балансу комунального некомерційного підприємства «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»

              Проєкт рішення
            №1624-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання  дозволу на списання дебіторської та кредиторської заборгованості з балансу комунального некомерційного підприємства «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»          
               
                 
Відповідно до статті 60 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 257, 258 Цивільного кодексу України, ст. 10 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», пунктів 3.5, 4.2, 4.4 Порядку бухгалтерського обліку окремих активів та зобов’язань бюджетних установ та внесення змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 № 372, враховуючи клопотання департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, звернення директора КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» від 27.01.2020 № 243,                          Черкаська міська рада,
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл на списання безнадійної дебіторської та кредиторської заборгованості  з балансу комунального некомерційного підприємства «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» у сумі 67147,33гривень,  а саме:
- дебіторська заборгованість – 52583, 99 гривень.;
- кредиторська заборгованість – 14563, 34 гривень.
2. Директору КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Федоруку О.Л. провести списання відповідно до п.1 цього рішення.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Стадника О.М.         та постійну комісію з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту                     (Цегвінцева А.В.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
           

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
Про надання дозволу на списання дебіторської та кредиторської заборгованості з балансу комунального некомерційного підприємства  «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»
 
На виконання рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 15.12.2010 №2044 «Про передачу гуртожитку для проживання сімей по                   вул. Я. Галана, 7 на баланс комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків», КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» було передано гуртожиток. Заборгованість за комунальні послуги та квартирну плату, яка утворилась через несплату мешканцями за проживання у гуртожитку не передавалась. Протягом 2010-2015рр. адміністрацією                      КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» здійснювала заходи в частині стягнення заборгованості з мешканців за проживання в гуртожитку (написання вимог (досудових скарг) боржникам, направлення запитів до правоохоронних органів та відділу ДРАЦС міста Черкаси ,подання позовних заяв про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку, направлення виконавчих листів до органів державної виконавчої служби).
  Станом на 27.01.2020 року з урахуванням всіх погашених боргів залишилась безнадійна заборгованість на загальну суму - 67147,33грн,                   у зв’язку з відсутністю відкритих рахунків та майна, на яке може бути звернуто стягнення з громадян , які раніше були мешканцями гуртожитку - (померлі, змінили місце проживання, виїхали за межі України), у зв’язку з неможливістю стягнення заборгованості  просимо підтримати поданий для розгляду проект рішення «Про надання дозволу на списання дебіторської та кредиторської заборгованості з балансу комунального некомерційного підприємства «Третя  Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»
 
 
 
  Директор департаменту
        О.М.Стадник
           
вик.Проценко Л.П.          
33 79 40