ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.03.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1612-8-рд
Про розгляд петиції щодо встановлення світлофорів або елементів примусового зниження швидкості руху транспорту на перехрестях вулиць Пастерівська-Чіковані та Пастерівська-Поднєвича

 
 
 
Проєкт рішення
№ 1612-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд петиції щодо встановлення світлофорів або елементів примусового зниження швидкості руху транспорту на перехрестях вулиць Пастерівська-Чіковані та Пастерівська-Поднєвича
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ДСТУ-4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги» та  ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні», та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Не підтримати електронну петицію Че/1029-еп щодо встановлення світлофорів або елементів примусового зниження швидкості руху транспорту на перехрестях вулиць Пастерівська-Чіковані та Пастерівська-Поднєвича.
 
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.)
 
        
 
Міський голова А.В.Бондаренко
 
 
 
 
 
                                                                        
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел.у36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
 
«Про розгляд петиції щодо встановлення світлофорів або елементів примусового зниження швидкості руху транспорту на перехрестях вулиць Пастерівська - Чіковані та Пастерівська – Поднєвича»
 
Відповідно до правил застосування пристроїв примусового зниження швидкості,  визначених в ДСТУ – 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги», пристрій примусового зниження швидкості можна застосовувати в районі розташування дитячих та навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами за відповідного обґрунтування.  Враховуючи те, що на вищезазначених перехрестях вказані заклади відсутні, встановлювання елементів примусового зниження швидкості руху транспорту буде суперечити вимогам нормативів.
          Відповідно до вимог ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки», транспортні та пішохідні світлофори необхідно встановлювати за наявності хоча б однієї з п’яти, визначених у пункті 7.10, умов з урахуванням середньогодинної інтенсивності руху транспорту та пішоходів, а також аналізу аварійності.
         Проведеним розрахунком інтенсивності руху транспорту та пішоходів на перехрестях вулиць Пастерівська - Чіковані та Пастерівська - Поднєвича встановлено, що на сьогоднішній день, не виконується жодна з п’яти умов,  необхідних для будівництва світлофорних об’єктів на вищезазначених перехрестях. Таким чином,  будівництво світлофорних об’єктів на перехрестях вулиць Пастерівська - Чіковані та Пастерівська - Поднєвича є недоцільним, та таким, що суперечить вимогам нормативів.
 
Директор департаменту     О.О. Яценко
Погоджено:
Отрешко С.В.
 
 
 
                   Братко С.М.

 
 

 
 

 

ДОДАТКИ

1 1612-8-рд 03.03.20 Петиція.pdf Переглянути