ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.03.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5274-8-з
Про надання гр. Ярмоленку  О.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сергія Амброса, 21 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 5274-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання гр. Ярмоленку  О.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сергія Амброса, 21 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву громадянина Ярмоленка Олександра Володимировича щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати громадянину Ярмоленку Олександру Володимировичу дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0389 га по вул. Сергія Амброса, 21 з метою зміни її цільового призначення з земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01.) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання гр. Ярмоленку О.В. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Сергія Амброса, 21 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 05.02.2020 № 01-05/9616.
Граничний термін прийняття рішення: 05.03.2020.
 
Відповідно до договору оренди землі від 01.11.2019 року, номер запису про інше речове право 34289190, укладеного між Черкаською міською радою та гр. Ярмоленком О.В.  земельна ділянка 0,0389 га по вул. Сергія Амброса, 21  за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01.).
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 12.02.2020 № 01-05/9676 на земельну ділянку площею 0,0389 га по вул. Сергія Амброса, 21, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки з земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, наявні містобудівні обмеження та обтяження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та в межах червоних ліній вулиці.
Відповідно до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 року № 3-505, вищезазначена земельна ділянка належить до територій, на яких передбачена територія громадських закладів, зелених насаджень загального користування та території вулично-дорожньої мережі.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до ділової зони «Г-1п» - призначається для розташування адміністративних, наукових, ділових, фінансових, супутніх до них елементів транспортної інфраструктури (стоянок, паркінгів), до рекреаційної зони озеленених територій загального користування «Р-3п» - зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення та зони транспортної інфраструктури «ТР-3» - до зони входять території вулиць, майданів, які за містобудівною документацією знаходяться в межах червоних ліній.
Використання земельної ділянки можливе відповідно до вимог містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси».
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець