ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

14.02.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1592-8-рд
Про  передачу в оренду     об’єкта міської комунальної власності громадській  організації «Черкаське міське  об’єднання багатодітних сімей  «Сім’я» та встановлення пільги  зі  сплати за оренду

Проєкт рішення
№ 1592-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про  передачу в оренду     обєкта міської комунальної власності громадській  організації «Черкаське міське  обєднання багатодітних сімей  «Сімя» та встановлення пільги  зі  сплати за оренду                                                     
          Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси», розглянувши заяву громадської організації  «Черкаське міське об’єднання багатодітних сімей «Сім’я» від 02.01.2020 щодо передачі в оренду об’єкта міської комунальної власності для здійснення статутної діяльності організації, встановлення пільги  зі  сплати за оренду та враховуючи, що організація є некомерційною,  мета діяльності якої – забезпечення соціального захисту багатодітних сімей міста Черкаси, Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Передати в оренду об’єкт міської комунальної власності загальною площею 72,50 кв.м, що розташований по вул. Припортовій, 25 громадській організації  «Черкаське міське об’єднання багатодітних сімей «Сім’я». 
          2. Встановити пільгу зі сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності у розмірі 1,00 гривня 20 копійок (з ПДВ) в місяць з 01 лютого 2020 року.
          3. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради        (Удод І.І.) укласти договір оренди об’єкта нерухомості  з 01 лютого 2020 року на новий термін.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, тел/факс.: (0 472) 36 01 88, е-mail: depec@ukr.net
 

«___»___________ 2020 № _______
 
 
Пояснювальна записка
 
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про  передачу в оренду об’єкта міської комунальної власності громадській  організації «Черкаське міське об’єднання багатодітних сімей «Сім’я» та встановлення пільги  зі  сплати за оренду»
 
            Проєкт рішення розроблено на звернення громадської організації  «Черкаське міське об’єднання багатодітних сімей «Сім’я» щодо передачі в оренду об’єкта міської комунальної власності для здійснення статутної діяльності організації та встановлення пільги  зі  сплати за оренду.
Організація є засновником Асоціації громадських організацій міста та області, також членом Всеукраїнської організації багатодітних сімей.
Відповідно до договору оренди № 278 об’єкт нерухомості загальною площею      72,50 кв.м, що по вулиці Припортовій, 25 використовувався Організацією з 01 жовтня 1995  року до 31 січня 2020 року для реалізації завдань, викладених у статуті.
Організація заснована в грудні 1994 року з метою забезпечення соціального захисту, підтримки багатодітних сімей міста Черкаси.
За час існування Організації відбулось багато подій – семінари, конференції, зустрічі, свята тощо. Проводилися сімейні свята: День матері, Свято батька, Свято сім’ї, День захисту дітей та інші. Багатодітні сім’ї взяли участь в програмі «В гостях у багатодітної сім’ї» на ТРК «Вікка». Батьки та діти брали участь в спортивних змаганнях, які проводить місто, проводилися спортивні змагання, культпоходи на кінофестивалі, у ляльковий театр, пішохідні екскурсії містом. В жовтні 2019 року взяли участь в дитячому фестивалі «Два крила віри та надії».
Організація підтримує багатодітні сім’ї міста, а саме: забезпечення сезонним одягом та взуттям, продуктами харчування, канцтоварами до нового навчального року, різдвяними та новорічними подарунками. Організація надає допомогу сім’ями з області (районний центр Лисянка, Сміла, село Верхнячка Христинівського р-ну та ін.), які звертаються за  допомогою одягом, взуттям, іграшками.
З огляду на викладене, пропонуємо встановити Організації розмір орендної плати у сумі 1,00 гривня 20 копійок (з ПДВ) в місяць.
Відповідно до п. 2.19. діючого Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129, розмір орендної плати за використання нерухомого майна для розміщення громадських організацій на площі, що не використовується для провадження підприємницької діяльності, становить 5% до вартості нерухомого майна, визначеної експертним шляхом.
           Тобто  нарахована орендна плата (з ПДВ) за січень – 366,79 грн.
           У разі прийняття запропонованого рішення розмір орендної плати – 1,20 грн. (з ПДВ) в місяць.            
           Міський бюджет недоотримає за місяць 304,66 грн.
          
 
Директор департаменту І.І. Удод
               
 

 

ДОДАТКИ

1 1592-8-рд 14.02.20 Заперечення.pdf Переглянути