ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент соціальної політики

Підготував:

Департамент соціальної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1471-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-25 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Черкаси на 2016-2020 роки»

Проект рішення
№ 1471-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-25 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Черкаси на 2016-2020 роки»
 
Відповідно до ст. 143 Конституції України, ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», ст. 91 Бюджетного Кодексу України, рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007 №1722 «Про затвердження Положення про порядок розроблення міських програм, моніторингу та звітності про їх виконання та правила складання паспортів місцевих програм», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-25 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Черкаси на 2016-2020 роки», а саме:
1.1. Викласти пункт 2 Переліку заходів Програми у новій редакції: «Придбавати путівки в дитячі заклади оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки:
- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей учасників антитерористичної операції;
- дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції і заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції і заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції і заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;
- дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;
- дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;
- рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які
проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній
прийомній сім’ї;
- дітей, які взяті на облік службами у справах дітей як
такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;
- дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
- дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;
- дітей з багатодітних сімей;
- дітей з малозабезпечених сімей;
- дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;
- талановитих та обдарованих дітей – переможців (І-ІІІ місце) міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних, олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій;
- дітей - учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд;
- дітей з інвалідністю.
Відповідальні за виконання – департамент соціальної політики Черкаської міської ради».
1.2. Викласти пункт 6 Переліку заходів Програми у новій редакції:
«Організовувати супровід організованих груп дітей до місць відпочинку та оздоровлення і у зворотному порядку. Відповідальні за виконання – департамент соціальної політики Черкаської міської ради».
1.3. Викласти пункт 7 Переліку заходів Програми у новій редакції: «Організовувати оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в Українському дитячому центрі «Молода гвардія», Міжнародному дитячому центрі «Артек». Відповідальні за виконання – департамент соціальної політики Черкаської міської ради».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Гудзенка О. І., директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Воронова С. П. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А.В.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 
 
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

DEPARTMENT OF SOCIAL POLICY

 

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел./факс (0472) 36-05-69,
e-mail: dsocpol@ukr.net
 
 ___________ № __________
на № _______ від _________
 
Черкаській міській раді
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-25 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Черкаси на 2016-2020 роки»
 
Проект рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою з огляду на наступне:
необхідністю приведення заходів Програми у відповідність до змін, внесених Верховною Радою до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», в частині розширення переліку категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
передачею повноважень з оздоровлення та відпочинку дітей з департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на департамент соціальної політики Черкаської міської ради згідно з рішенням Черкаської міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради в новій редакції».
 
 
 
Директор департаменту
 
О. І. Гудзенко
 
Ніконенко Ю. В.
710468
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1471-8-рд 28.10.19 Експертний висновок.pdf Переглянути