ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4782-8-з
Про відмову ТОВ «ДАЙМОНД ХОЛЛ» у зміні цільового призначення земельної ділянки по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25

Проект рішення
№ 4782-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову ТОВ «ДАЙМОНД ХОЛЛ» у зміні цільового призначення земельної ділянки по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення товариства з обмеженою відповідальністю «ДАЙМОНД ХОЛЛ» площею 0,2331 га із земель для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, яка розташована в м. Черкаси, вулиця Гоголя/вулиця Богдана Хмельницького, 320/25, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 31.05.2019 № 39074-з, відповідно до статей 12, 19, 20, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, частини 4 статті 24 «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Відмовити товариству з обмеженою відповідальністю «ДАЙМОНД ХОЛЛ» у зміні цільового призначення земельної ділянки площею 0,2331 га по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25 з земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка (код КВЦПЗ – 02.01.) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.), до здійснення актуалізації генерального плану міста Черкаси.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову ТОВ «ДАЙМОНД ХОЛЛ» у зміні цільового призначення земельної ділянки по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25»
 
Підстава: заява від 30.09.2019 № 78792-з.
Граничний термін прийняття рішення: 30.10.2019.
 
Згідно частини 4 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плану території забороняється.
Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 03.10.2019 земельна ділянка площею 0,2331 га по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25 перебуває у власності ТОВ «ДАЙМОНД ХОЛЛ».
За цільовим призначенням земельна ділянка площею 0,2331 га по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25  віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка (код КВЦПЗ – 02.01.).
Рішення щодо зміни цільового призначення земельної ділянки відповідно до статті 123 Земельного кодексу України приймається на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 22.10.2018 № 79870-з управління планування та архітектури повідомляє,  що розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у разі зміни її цільового призначення, яка перебуває у власності товариства з обмеженою відповідальністю «ДАЙМОНД ХОЛЛ», управління планування та архітектури погоджує його та вважає за можливе змінити цільове призначення земельної ділянки площею 0,2331 га з із земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на землі для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25 за умови внесення змін до генерального плану міста Черкаси.
Згідно з генеральним планом міста, затвердженого рішенням сесії Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, вищезазначена земельна ділянка належить до території зелених насаджень загального користування та території вулично-дорожньої мережі.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до перспективної рекреаційної зони озеленених територій загального користування «Р-3п» та зони транспортної інфраструктури, до неї відносяться території вулиць, майданів (в межах червоних ліній) «ТР-3».
Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради за результатами конкурсних торгів замовив розроблення проекту містобудівної документації − Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація).
Відповідно до попереднього основного креслення проекту внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація), наданого розробником ТОВ «Інститут Харківпроект», земельна ділянка по вул. Гоголя, 320/вул. Богдана Хмельницького, 25 належить до території багатоповерхової житлової забудови. Тобто, актуалізація на вищезазначену земельну ділянку розробниками генплану врахована.
Інформуємо, що містобудівна документація − Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація) пройшла процедуру комплексної архітектурно-містобудівної експертизи отримавши позитивний висновок (експертний звіт № 1356/е/18 від 28.08.2018) від експертної організації Державне підприємство «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ».
На даний час, замовником містобудівної документації підготовлений та винесений на розгляд сесії Черкаської міської ради від 24.09.2018 № 3200-8-з проект рішення «Про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)»
Тому, зміна цільового призначення земельної ділянки можливе за умови проведення актуалізації  генерального плану міста Черкаси.
 
Начальник управління
земельних ресурсів
та землеустрою
Р.Г. Донець