ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4780-8-з
«Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЛІКОС" договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) по бул. Шевченка, 341»

Проект рішення
№ 4780-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС» договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) по бул. Шевченка, 341»
      Розглянувши звернення ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬ-НІСТЮ «ЛІКОС» від 10.08.2019 вх. № 63546-з про поновлення договору оренди землі, керуючись  ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
  1. Поновити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС» договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) на земельну ділянку площею 0,1710 га по бул. Шевченка, 341 під тимчасовий майданчик для торгівлі сільгоспродукцією з автотранспортних засобів, що зареєстрований за  № 2400 від 08.05.2001 (право оренди зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 02.04.2019 року за  № 31044075), терміном на 20 років виклавши його в  новій редакції відповідно до типового договору оренди землі, що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2004 № 220.
             На зазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження щодо частини  землекористування, пов`язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та із реалізацією містобудівної документації в частині земельної ділянки (в межах червоних ліній).  
            Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505 на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія громадських центрів та територія багатоповерхової житлової забудови, а також вулично-дорожня мережа.
        2..Зобов`язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС» здійснити дії, направлені на поновлення договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
        3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту  архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
Міський голова                                                                                                                                   А.В. Бондаренко
                 
 
 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС»  договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) по бул. Шевченка, 341»
 
Підстава: заява від 10.08.2019 (вх. № 63546-з)
 
        Між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС» укладено договір на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) від 08 травня 2001 року № 2400 на земельну ділянку по бул. Шевченка, 341 строком до 01.01.2020 року.  
       Право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 31.08.2016 за № 16187256.
        Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед  іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).
        Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
        Таким чином, розглянувши вчасно подану заяву орендаря від 10.08.2019 (вх. № 63546-з) про поновлення договору оренди землі та додані до неї  матеріали, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЛІКОС»  договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) по бул. Шевченка, 341 терміном на 20 років.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                    Р.Г. Донець