ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

16.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1463-8-рд
Про організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Молодіжний»

 
 
 
Проект рішення
№ 1463-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Молодіжний»
Відповідно до п. “і” ст. 15, ст. 60 Закону України „Про охорону навколишнього природного середовища”, ст. ст. 19, 50 Земельного кодексу України, на підставі п. 37 ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою створення місць для відпочинку громадян та територій, що підлягають особливій охороні, збереження цінних природних комплексів, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Надати статус парку земельній ділянці в межах наданого викопіювання згідно з додатком 1 по вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд») орієнтовною площею 7,5 га і присвоїти йому назву: «Молодіжний».
  2. Здійснити організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Молодіжний» в межах наданого викопіювання згідно з додатком 1.
  3. Внести доповнення до рішення Черкаської міської ради від 26.06.2003 № 3-531 «Про перелік об’єктів права міської комунальної власності та уповноважених органів, яким вони передаються в оперативне управління», а саме: доповнити додаток 1 рішення розділ 3 «Галузь «Культура та мистецтво» пункт 3.6 «Парки» підпунктом:
«18. Майновий комплекс парку «Молодіжний», вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд»)».
  1. Надати копію цього рішення та клопотання до державного органу, уповноваженого проводити їх попередній розгляд (додаток 2), з метою підготовки проекту рішення Черкаської обласної ради щодо оголошення території парку «Молодіжний» парк-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
 Додаток 2
до рішення міської ради
від ________________ № _____
 
Клопотання до уповноважених державних органів
з пропозицією про підготовку проекту рішення Черкаської обласної ради «Про оголошення території парку «Молодіжний» парк-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення та включення його до реєстру територій природно-заповідного фонду»
 
Необхідність оголошення парку «Молодіжний» пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення зумовлена загрозою знищення через діяльність потенційних землекористувачів та необхідністю мешканців міста мати більше пристосованих для рекреації територій.
Парк «Молодіжний» орієнтовною площею 7,5 га розташований в ліворуч від парку «Долина троянд».
Характер використання: відпочинок мешканців міста. Територія належить до міських земель не наданих у власність або постійне користування.
Парк розташований на березі річки Дніпро, це затишна місцина, що позбавлена шуму та метушні. На парковій території зростають дерева листяних порід та кущі. Дерева знаходяться в задовільному стані, подекуди потребують санітарної обрізки. Крім того,  на території є природні озерця, які наповнюються ґрунтовими водами навесні.
Однак, парк потребує проведення благоустрою. В наступному році заплановано висадку дерев листяних порід (платанів, бобовників, дубів червоних, робіній та дерев хвойних порід), встановити контейнери та урни для роздільного збору сміття, лавки, облаштувати місця для пікніків та зони відпочинку, облаштувати пляжну зону, встановити освітлення на сонячних батареях вздовж пішохідних доріжок.
На сьогодні парк «Молодіжний» є улюбленим місцем дозвілля молоді, особливо на свята та вихідні дні, створює гарний настрій, являє собою фактично повноцінний парк зі своїми природно-ландшафтними комплексами.

 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
 
ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Молодіжний»
 
 
 
 
З метою недопущення знищення цінних природних комплексів міста та забудови зеленої зони пропонуємо створити парк «Молодіжний» по вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд») орієнтовною площею 7,5 га. Парк розташований на березі річки Дніпро, це затишна місцина, що позбавлена шуму та метушні. На парковій території зростають дерева листяних порід та кущі. Дерева знаходяться в задовільному стані, подекуди потребують санітарної обрізки. Крім того,  на території є природні озерця, які наповнюються ґрунтовими водами навесні.
Однак, парк потребує проведення благоустрою. В наступному році заплановано висадку дерев листяних порід (платанів, бобовників, дубів червоних, робіній та дерев хвойних порід), встановити контейнери та урни для роздільного збору сміття, лавки, облаштувати місця для пікніків та зони відпочинку, облаштувати пляжну зону.
 
 
 
В.о. директора департаменту                                                                Ю.В. Панченко
 
 
 
 
Бакум О.М,
540009
 
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1463-8-рд 16.10.19 додаток.pdf Переглянути