ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.09.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4716-8-з
Про надання ТОВ «ПБК-АГРОПРОЕКТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)

Проект рішення

№ 4716-8-з

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «ПБК-АГРОПРОЕКТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ПБК-АГРОПРОЕКТ» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи викопіювання з плану міста від 12.09.2019, висновок управління планування та архітектури від 12.09.2019 № 71052-з, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 93, 122, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати товариству з обмеженою відповідальністю «ПБК-АГРОПРОЕКТ» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 8,0000 га в оренду по просп. Хіміків під розміщення сміттєпереробного підприємства.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ТОВ «ПБК-АГРОПРОЕКТ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків (вільна земельна ділянка)»
 
 
Підстава: заява від 05.09.2019 № 71052-з.
Граничний термін прийняття рішення: 05.09.2019.
Орієнтовна площа: 8,0000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під розміщення сміттєпереробного підприємства.
 
Відповідно до ст. 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, передбачених ст. 134 цього ж кодексу.
Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва об'єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів (сміттєпереробних об'єктів, очисних споруд, котелень, кладовищ, протиерозійних, протизсувних і протиселевих споруд).
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець