ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.09.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4707-8-з
Про відмову КП «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. 30-річчя Перемоги (вільна земельна ділянка)

Проект рішення
№ 4707-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову КП «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. 30-річчя Перемоги (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву від 05.09.2019 № 70899-з комунального підприємства «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської щодо оформлення права користування земельною ділянкою, враховуючи Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, викопіювання з плану міста від 17.09.2019, висновок управління та планування та архітектури від 18.09.2019 № 70899-з щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування, а саме, згідно з діючим генеральним планом міста Черкаси на даній земельній ділянці не передбачене розміщення автостоянки з розташуванням комплексу з обслуговування автомобілів, пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,0000 га в постійне користування по вул. 30-річчя Перемоги під розміщення автостоянки з розташуванням комплексу з обслуговування автомобілів.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
                                                                                                                               
 
 
 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову КП «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. 30-річчя Перемоги (вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: заява від 05.09.2019 № 70899-з
Граничний термін прийняття рішення: 05.10.2019.
 
Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.
Генеральний план міста Черкаси затверджений рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 18.09.2019 № 70899-з управління повідомляє, що  враховуючи розроблений детальний план території між вулицею 30-річчя Перемоги та аеропортом в місті Черкаси, управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку орієнтовною площею 1,0 га по вул. 30-річчя Перемоги біля будинку № 15, яка пропонується для визначення можливості розміщення автостоянки з розташуванням комплексу з обслуговування автомобілів, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в межах червоних ліній, в охоронній зоні інженерних комунікацій та із реалізацією містобудівної документації.
Відповідно до вищезазначеного детального плану на земельній ділянці передбачається розміщення автомобільної парковки (без права забудови) для житлового комплексу та перспективного торгівельного центру.
Враховуючи вищезазначене, на вказаній земельній ділянці не передбачене розміщення автостоянки з розташуванням комплексу з обслуговування автомобілів.
Тому, даним проектом рішення передбачено відмовити комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо від-ведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,0000 га в постійне користування по вул. 30-річчя Перемоги під розміщення автостоянки з розташуванням комплексу з обслуговування автомобілів.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець