ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

18.09.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1430-8-рд
Про розгляд петиції щодо покарання за неякісне надання послуг маршрутного транспорту

Проект рішення
№ 1430-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд петиції щодо покарання за неякісне надання послуг маршрутного транспорту
 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію № Че/901-еп від 10.08.2019 щодо покарання за неякісне надання послуг маршрутного транспорту підтримати частково.
  2. Виконавчому комітету Черкаської міської ради при затвердженні проекту рішення про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Черкаси в умовах проведення конкурсу забезпечити:
    1. Умову, що у конкурсі можуть брати участь претенденти, які взяли на себе зобов‘язання у разі запровадження системи GPS-моніторингу за власні кошти обладнати всі автобуси, які будуть обслуговувати автобусний маршрут, засобами GPS-моніторингу;  забезпечують контроль технічного та санітарного стану транспортних засобів перед виїздом на маршрут; взяли на себе зобов‘язання, впродовж одного місяця з моменту прийняття відповідного рішення Замовника стосовно впровадження та функціонування системи електронного квитка (автоматизованої системи обліку оплати проїзду) оснастити всі автобуси, які будуть обслуговувати автобусний маршрут, відповідним обладнанням та засобами (валідатор, електронний компостер тощо) для забезпечення функціонування системи електронного квитка;
    2. Визначення порядку застосування фінансових санкцій до перевізників.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
                                          
 
                                                                       
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розгляд петиції щодо покарання за неякісне
надання послуг маршрутного транспорту»
 
        З метою покращення роботи громадського автомобільного транспорту, надання належного рівня послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради запропонований проект рішення про розгляд петиції щодо покарання за неякісне надання послуг маршрутного транспорту.
Електронну петицію щодо покарання за неякісне надання послуг маршрутного транспорту пропонуємо підтримати частково, оскільки надання послуг перевізниками на міських автобусних маршрутах загального користування повинні відповідати нормативним вимогам, а також вимогам громади щодо комфортного користування міським пасажирським транспортом.
Покращення ситуації можливо лише в результаті отримання гарантій щодо регулювання в системі пасажирських перевезень виконавчим комітетом міської ради, а саме – прийняття виконавчим комітетом міської ради відповідного рішення про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Черкаси.
 
 
В.о. директора департаменту ЖКК Ю.В. Панченко
 
 

ДОДАТКИ

1 1430-8-рд 18.09.19 Петиція.pdf Переглянути