ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

31.07.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4482-8-з
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельної ділянки площею 0,1890 га по вул. Одеській, 15 та затвердження умов земельних торгів

Проект рішення
№ 4482-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельної ділянки площею 0,1890 га по вул. Одеській, 15 та затвердження умов земельних торгів
Розглянувши зверенення щодо продажу права оренди земельної ділянки по вул. Одеській, 15 площею 0,1890 га, довідку управління планування та архітектури від 04.07.2019 року № 12679, довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями від 18.07.2019 № 1756/180-19, враховуючи інформацію Державного земельного кадастру про право власності та речові прав на земельну ділянку (номер запису про право комунальної власності: 29588898 від 17.12.2018 року), рішення Черкаської міської ради від 28.07.2016 року № 2-806 «Про доручення Черкаської міської ради», відповідно до статей 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 123, 135-136 Земельного кодексу України, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельну ділянку площею 0,1890 га по вул. Одеській, 15 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.
Земельна ділянка відноситься до категорії земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02).
2. Затвердити умови земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки площею 0,1890 га по вул. Одеській, 15 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, а саме:
2.1. Встановити  стартовий  розмір річної орендної 30736,50 (тридцять тисяч сімсот тридцять шість гривень 50 копійок) грн.
Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, що становить 153,68 (сто п’ятдесят три гривні 68 копійок) грн.
Термін оренди земельної ділянки – 49 років.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (в межах червоних ліній вулиці) та із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Відповідно до генплану міста передбачена територія комунальних підприємств та вулично-дорожньої мережі.
Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської рали від 04.12.2017 № 2-513, земельна ділянка відноситься до перспективної комунально-складської зони «КСп» (в якій передбачене розміщення вищезазначених об’єктів) та зони транспортної інфраструктури «ТР-3» (в якій не передбачене розміщення вищезазначених об’єктів).
У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний доступ власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.
3.    Переможцю земельних торгів:
3.1. Відшкодовати витрати, здійснені організатором земельних торгів або їх виконавцем на підготовку лоту до проведення земельних торгів.
3.2. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
3.3. Сплатити плату за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах, а також суму витрат, здійснених організатором або виконавцем земельних торгів на підготовку лота до продажу, організацію та проведення земельних торгів не пізніше трьох банківських днів з дня укладення відповідного договору.
3.4. Розробити проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
3.5. Виконати розроблений проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом терміну, встановленого в проекті.
4. Доручити начальнику управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Донцю Р.Г., а у разі його відсутності директору департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіну А.О., бути представником від Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів, від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, підписати протокол земельних торгів та  укласти договір оренди землі.
5. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Міськрайонному управлінню  у Черкаському районі  та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельної ділянки площею 0,1890 га по вул. Одеській, 15 та затвердження умов земельних торгів»
 
Підстава: З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста, враховуючи звернення потенційних покупців, інвестиційну привабливість земельної ділянки підготовлено проект рішення.
В оренду: на 49 років для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 Р.Г. Донець