ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.08.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1385-8-рд
Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство

              Проект рішення
            № 1385-8-рд
     ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство          
               
                 
З метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання кадрового потенціалу, збільшенню господарської і фінансової автономії, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, відповідно до статей 59, 63 та 78 Господарського кодексу України, статей 104 -108 Цивільного кодексу України, пункту 30 частини першої статті 26 із змінами, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» від 06.04.2017 №2002-VІІІ, розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 №1013-Р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Реорганізувати комунальне некомерційне підприємство “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” (код ЄДРПОУ 02004953) шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство.
2. Встановити, що комунальне некомерційне підприємство “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” (код ЄДРПОУ 02004953) є правонаступником майна, прав та обов'язків комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” з організаційно-правовою формою комунальна організація (установа, заклад).
3. Створити комісію з реорганізації комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення та затвердити її персональний склад, згідно з додатком.
4. Встановити, що до комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи.
5. Місцем роботи комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”   визначити приміщення за адресою: індекс 18030, Черкаська область, місто Черкаси, вул. Чехова, 101.
6. Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог до комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” (код ЄДРПОУ 02004953) – протягом 2 місяців з дня внесення запису в Єдиний державний реєстр про початок припинення.
7. Комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”провести організаційно-правові заходи, передбачені чинним законодавством, а саме:
       7.1. Протягом трьох робочих днів з дати прийняття даного рішення передати державному реєстратору документи для державної реєстрації рішення про припинення (перетворення) комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” (код ЄДРПОУ 02004953) шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство;
       7.2. Забезпечити прийняття та розгляд вимог кредиторів комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” протягом 30 днів з дня отримання такої вимоги;
7.3. Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами   скласти передавальний акт та подати його для затвердження Черкаській міській раді;
7.4. Повідомити трудовий колектив про реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство. Забезпечити дотримання встановлених трудових прав та соціальних гарантій працівників в ході проведення процедури реорганізації юридичної особи;
7.5. Після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами забезпечити подання документів державному реєстратору для проведення державної реєстрації організаційно-правової форми комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”;
7.6. Здійснити інші заходи, передбачені чинним законодавством, пов'язані з припиненням діяльності та реєстрацією юридичної особи.
 
8. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Стадника О.М. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту, екології та охорони навколишнього природного середовища (Цегвінцева А.В.).
                 
                 
Міський голова         А.В.Бондаренко
           
 

 
 
 
Додаток
до рішення Черкаської міської ради
                                                                      від ___________ №_____
 
 
 
 
Склад комісії
з реорганізації комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство
 
Зеленько Володимир Миколайович
 
 
 
 
Члени комісії:
 
 - директор комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”, голова комісії.
Ідентифікаційний код -
Кива Лариса Василівна - начальник відділу контролю медичної допомоги матерям та дітям департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.
Ідентифікаційний код -
Махова Надія Іванівна - головний бухгалтер комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”, заступник голови комісії.
Ідентифікаційний код -
Григоренко Ольга Федорівна - провідний економіст комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”.
Ідентифікаційний код -
Солод Людмила Юріївна - старший інспектор з кадрів комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”.
Ідентифікаційний код -
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
"Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство"
 
 
З метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання кадрового потенціалу, збільшенню господарської і фінансової автономії, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, відповідно до статей 59, 63 та 78 Господарського кодексу України, статей 104 -108 Цивільного кодексу України, статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» від 06.04.2017 №2002-VІІІ, розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 №1013-Р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я», виникає необхідність винести на розгляд сесії Черкаської міської ради проект рішення "Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” шляхом перетворення його організаційно-правової форми з комунальної організації (установи, закладу) в комунальне підприємство".
 
 
Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг         О.М.Стадник    
           
вик. Шамов О.Е.
37-92-12