ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

29.07.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4457-8-з
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону),  земельної ділянки площею 0,3975 га по вул. Смілянській  та затвердження умов земельних торгів 

Проект рішення
4457-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону),  земельної ділянки площею 0,3975 га по вул. Смілянській  та затвердження умов земельних торгів 
Розглянувши клопотання щодо продажу права оренди земельної ділянки, враховуючи довідку управління планування та архітектури від 17.07.2019 року № 13259, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (номер запису про право комунальної власності: 32291905, дата державної реєстрації: 02.07.2019 року), враховуючи статті 123, 135-136 Земельного кодексу України, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельну ділянку площею 0,3975 га по вул. Смілянській для розміщення інформаційних центрів.
Земельна ділянка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07).
2. Затвердити умови земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки площею 0,3975 га по вул. Смілянській для розміщення інформаційних центрів, а саме:
2.1. Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати земельної ділянки площею 0,3975 га по вул. Смілянській у розмірі  111152,93 (сто одинадцять тисяч сто п’ятдесят дві гривні 93 копійки) грн.
Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, що становить 555,76 (п’ятсот п’ятдесят п’ять гривень 76 копійки) грн.
Термін оренди земельної ділянки – 49 років.
         На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням сесії Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505,  на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія спортивних закладів. Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка відноситься до функціональної зони «Г-3п» - перспективна культурна та спортивна зона, в якій передбачено розташування вищезазначеного об’єкту.
  1. Переможцю земельних торгів:
        3.1. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
3.2. Розробити проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
3.3. Виконати розроблений проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом терміну, встановленого в проекті.
4. Доручити начальнику управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Донцю Р.Г., а у разі його відсутності директору департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіну А.О., бути представником від Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів, від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, підписати протокол земельних торгів та  укласти договір оренди землі.
5. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Міськрайонному управлінню  у Черкаському районі  та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
                                      Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону),  земельної ділянки площею 0,3975 га по вул. Смілянській  та затвердження умов земельних торгів»
                                                     
Продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) здійснюється виключно на земельних торгах, крім випадків, встановлених частинами другою і третьою статті 134 цього Кодексу.
Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України земельні торги  проводяться   у   формі   аукціону,  за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди,  суперфіцію,  емфітевзису  земельної  ділянки  з учасником (переможцем) земельних торгів.
Проведення  земельних  торгів   щодо   земельних   ділянок державної чи комунальної власності або прав на них здійснюється за рішенням організатора земельних торгів, у якому зазначаються: перелік  земельних  ділянок   або   прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами,  стартова ціна лота, строк та інші умови користування земельною ділянкою у разі набуття права користування земельною ділянкою на земельних торгах,  особа,  уповноважена  організатором  земельних  торгів  на укладення    договору оренди земельної ділянки,  право на яку виставляється на земельні торги.
        
Начальник управління земельних
ресурсів та землеустрою
 
 
 
 
 
       Р.Г. Донець