ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Підготував:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.06.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1339-8-рд
Про затвердження міської цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2022 роки

Проект рішення
№ 1339-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження міської цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2022 роки
Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», п. п. а п. 3 ч. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України, Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року №580 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 року № 734-р «Про затвердження плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити міську цільову комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2022 роки згідно з додатком.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А.В.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 Пояснювальна записка до проекту рішення:
«Про затвердження міської цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2022 роки»
 
В м. Черкаси національно-патріотичне виховання дітей та молоді має стати одним із пріоритетних напрямів діяльності міської влади та суспільства щодо розвитку громадянина як високоморальної особистості, яка плекає українські традиції, духовні цінності, володіє відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатна реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства, готова до виконання обов язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Актуальність національно-патріотичного виховання громадян, особливо дітей та молоді, зумовлюється процесом консолідації та розвитку українського суспільства, сучасними викликами, що стоять перед У країною і вимагають подальшого вдосконалення системи національно-патріотичного виховання, оптимізації державної та місцевої політики у зазначеній сфері.
Метою програми є визначення пріоритетів та основних напрямів національно-патріотичного виховання. Створення та розвиток комплексної системи національно-патріотичного виховання на основі формування й утвердження принципів любові і гордості за власну державу, її історію, мову, культуру, науку, спорт, національних, загальнолюдських та традиційних українських цінностей, усвідомлення громадянського обов’язку та зміцнення якостей патріота та громадянина України як світоглядного чинника, спрямованого на розвиток успішної країни, захисту національних інтересів України та забезпечення власного благополуччя в ній; формування свідомого громадянина-патріота Української держави, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей та духовних цінностей.
Кошти, які передбачаються в Програмі будуть використовуватися на організацію різнопланових заходів для популяризації українських історичних цінностей, здорового способу життя та пропаганди патріотизму.
Враховуючи вищевикладене та з метою здійснення відповідної роботи на розгляд Черкаської міської ради виноситься проект рішення «Про затвердження міської цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2022 роки».
 
 
Директор департаменту освіти
та гуманітарної політики
Черкаської міської ради                                                                  С.П. Воронов
 

 
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1339-8-рд 24.06.19 додаток.pdf Переглянути
2 1339-8-рд 24.06.19 Заперечення.pdf Переглянути