ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент соціальної політики

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1314-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 26.02.2015 № 2-1030 «Про надання пільг інвалідам по зору»

              Проект рішення
            1314-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 26.02.2015 № 2-1030 «Про надання пільг інвалідам по зору»            
                 
                   
Відповідно до статті 143 Конституції України, статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Черкаської міської ради від 10.11.2017 № 2-2578 «Про затвердження міської соціальної програми «Турбота» на період з 2018 до 2022» Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 26.02.2015
№ 2-1030 «Про надання пільг інвалідам по зору», а саме:
1.1. Викласти назву рішення у новій редакції: «Про надання пільг особам з інвалідністю по зору».
1.2. Викласти пункт 1 рішення у новій редакції:
«1. Надавати особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп – мешканцям м. Черкаси пільги у розмірі 50%, в межах соціальних норм та нормативів, встановлених законодавством, плати за послуги: житлову – послугу з управління багатоквартирним будинком; витрат на управління багатоквартирним будинком; з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами (далі – житлово-комунальні послуги) та абонементну плату за користування телефоном.».
         1.3. Вилучити пункт 3 з рішення.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Гудзенка О. І. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
 
                   
                   
Міський голова         А. В. Бондаренко  
             
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 26.02.2015 № 2-1030 «Про надання пільг інвалідам по зору»
 
З 01 травня 2019 року вводиться в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно із статтею 5 цього закону до житлово-комунальних послуг належать:
         житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком, яка включає утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), утримання ліфтів тощо;
         комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.
         Зазначеним проектом рішення пропонується внести зміни до пункту 1 рішення Черкаської міської ради від 26.02.2015 № 2-1030 «Про надання пільг інвалідам по зору» та замінити по тексту словосполучення «плати за утримання будинків та прибудинкових територій» на «плати за послугу з управління багатоквартирними будинками» з метою приведення у відповідність до законодавства України. Також привести назву рішення у відповідність до вимог Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».
 
 
Директор департаменту         О. І. Гудзенко