ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент соціальної політики

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.05.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1313-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради в новій редакції»

              Проект рішення
            № 1313-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА        
                   
                     
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради в новій редакції»              
                   
                     
Відповідно до статей 34, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою приведення нормативних актів у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 21.03.2019
№ 2-4180 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради в новій редакції», а саме:
1.1. Підпункт 3 пункту 21 додатку до рішення викласти у такій редакції:
«3) затверджує положення про структурні підрозділи департаменту, посадові інструкції працівників департаменту, посадову інструкцію директора територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси, директора Черкаського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інших керівників установ, підпорядкованих департаменту; установлює тарифний розряд директору Черкаського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з урахуванням вимог законодавства України;»;
1.2. У тексті положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради слова «інвалід» та «дитина-інвалід» в усіх відмінках і числах замінити словосполученнями «особа з інвалідністю» та «дитина з інвалідністю» відповідно.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Гудзенка О. І. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту,                Цегвінцева А. В.).
   
                     
Міський голова         А. В. Бондаренко    
               
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської
міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 «Про затвердження положення
про департамент соціальної політики Черкаської міської ради
в новій редакції»
 
1. Згідно з положенням про департамент соціальної політики Черкаської міської ради (далі – департамент соціальної політики), затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 (далі – положення), департамент соціальної політики є виконавчим органом Черкаської міської ради, до повноважень якого віднесено питання координації діяльності підпорядкованих йому закладів, установ, організацій, зокрема Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Так, згідно з наданими Черкаською міською радою повноваженнями, на підставі пункту 20 положення директор департаменту соціальної політики координує і контролює роботу підпорядкованого департаменту Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, затверджує посадову інструкцію цього закладу.
Наказом № 1637 від 26.11.2018 внесено зміни до наказу Мінсоцполітики № 526 від 26.05.2015 «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». Зазначеним нормативно-правовим актом встановлено, що тарифні розряди директорам центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді установлюються за рішенням органу, який їх утворив.  Оскільки центр утворений Черкаською міською радою, з метою спрощення процедури встановлення тарифного розряду керівнику центру пропонується наділити відповідними повноваженнями директора департаменту соціальної політики, для чого внести відповідні доповнення до положення, згідно з яким здійснює свою діяльність департамент.
2. Законом України від 19.12.2018 № 2249-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» з метою виключення дискримінації громадян України за ознакою інвалідності, внесено зміни до низки законодавчих актів України щодо приведення норм законодавства України у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Зокрема, у цих законодавчих актах слова «інвалід», «дитина-інвалід» змінено на слова «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю». Проектом рішення пропонується внести відповідні зміни і до положення про департамент соціальної політики.
Пропозиції: Враховуючи викладене, департаментом соціальної політики підготовлено проект рішення  «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 21.03.2019 № 2-4180 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради в новій редакції».
Проектом передбачається:
надати директору департаменту повноваження установлювати тарифний розряд директору Черкаського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з урахуванням вимог законодавства України;
змінити у тексті положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради слова «інвалід» та «дитина-інвалід» в усіх відмінках і числах замінити відповідно словами «особа з інвалідністю» та «дитина з інвалідністю» у відповідному відмінку і числі.
 
 
Директор департаменту         О. І. Гудзенко