ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

18.03.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1251-8-рд
Про надання дозволу комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» на відкриття короткострокового ліміту кредитування

              Проект рішення
            № 1251-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
               
Про надання дозволу комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» на відкриття короткострокового ліміту кредитування          
               
Відповідно до пункту 31 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і пункту 6.5 Статуту комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 14.02.2018 № 2-2901, а також враховуючи звернення комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради від 22.02.2019 № 232, з метою забезпечення комунальним підприємством своєчасної виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і надання якісних житлово-комунальних послуг, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради на здійснення необхідних дій з метою оформлення короткострокового кредиту на умовах  овердрафту з ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ АКЦІОНЕРНИМ БАНКОМ "УКРГАЗБАНК" на суму не більше 500 000,00 грн. на поповнення обігових коштів під ставку не вище 21,00 % річних зі сплатою разової та щомісячної комісій згідно з тарифами банку, терміном дії до 12 місяців включно.
2. За результатами вчинення вищевказаних дій дозволити директору комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради Моторному Р.В. підписувати та визначати інші умови кредитного договору на власний розсуд.
3. Комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» протягом всього терміну дії кредитного договору забезпечити надання до 15 числа місяця, наступного за звітним, департаменту житлово-комунального комплексу інформацію щодо цільового використання коштів овердрафту та дотримання встановлених термінів їх повернення для здійснення заходів контролю відповідним органом управління підприємства.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Панченко Ю.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
Міський голова         А.В. Бондаренко
Пояснювальна записка
до проекту рішення:



«Про надання дозволу комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» на відкриття короткострокового ліміту кредитування»
 
Комунальне підприємство «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради створене з метою надання комунальних послуг по затверджених тарифах та надання інших додаткових супутніх платних послуг, як для населення, так і для юридичних осіб відповідно до чинного законодавства України. Враховуючи те, що оплата за надані послуги здійснюється після їх фактичного надання, а також наявність заборгованості населення по платежах, в тому числі і по пільгах та субсидіях, виплата яких здійснюється за рахунок коштів субвенцій з державного бюджету, виникають касові розриви, а з ними – ризик несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам і сплати податків і обов’язкових платежів, що може призвести до втрат підприємством коштів у вигляді штрафів та інших фінансових санкцій. Отже, на період таких касових розривів у підприємства виникає гостра необхідність в тимчасовому залученні додаткових обігових коштів для забезпечення нормальної господарської діяльності.
Відповідно до п. 6.5 Статуту комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 14.02.2018 № 2-2901 джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є прибуток, амортизаційні відрахування, кошти одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески, підприємств, установ, організацій, громадян та інші надходження, включаючи централізовані капітальні вкладення, трансферти та кредити отримані за згодою Власника. Власником Підприємства є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради (п. 1.2 Статуту підприємства).
Враховуючи вищеозначене, з метою забезпечення комунальним підприємством своєчасної виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і надання якісних житлово-комунальних послуг, прошу прийняти рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Соснівська служба утримання будинків» на відкриття короткострокового ліміту кредитування».
 
 
 
 
  В.о. директора департаменту                                   Ю.В. Панченко