ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.03.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1243-8-рд
Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання техніки

              Проект рішення
             № 1243-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
  Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу
для придбання техніки
         
                 
  Керуючись Законом України «Про фінансовий лізинг», Цивільним кодексом України, Бюджетним кодексом України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою підвищення безпеки, якості та своєчасності здійснення заходів з ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі м. Черкаси,  Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ 05445296) на укладання договору фінансового лізингу для придбання техніки у кількості 12 одиниць з правом викупу на загальну суму не більше 31 000 000,00 (тридцяти одного мільйона гривень 00 коп.) грн. на таких умовах: аванс – не більше 6 200 000,00 (шести мільйонів двохсот тисяч гривень 00 коп.) грн.; відсоткова ставка – не більше 19 % річних у гривні; строк лізингу 5 років (60 місяців); банківська комісія за надання лізингу – не більше 3%; погашення лізингових платежів, банківської комісії та відсотків – щомісячно рівними частинами; страхування – згідно з тарифами акредитованої у лізингодавця страхової компанії.
Надати дозвіл директору комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради Мельнику Олексію Олексійовичу на підписання договору фінансового лізингу і договору страхування майна та необхідних документів для оформлення цих договорів.
2. Департаменту фінансовому політики Черкаської міської ради, при формуванні міського бюджету на 2019 – 2024 роки, передбачити кошти для забезпечення виконання зобов’язань комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, відповідно до послуг фінансового лізингу та вимог чинного законодавства.
3. Комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради:
3.1. Дозволити здійснювати витрати, пов’язані з ремонтом та обслуговуванням техніки (п. 1 цього рішення), згідно з діючою системою огляду і ремонту рухомого складу та іншими нормативними і технологічними документами.
3.2. Після закінчення лізингу здійснити дії щодо оформлення відповідних документів, що підтверджують право власності на техніку (п. 1 цього рішення) за територіальною громадою міста, в особі комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради.
4.Черкаська міська рада бере на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання умов договору фінансового лізингу впродовж всього терміну його дії, у тому числі за рахунок виділення з міського бюджету м.Черкаси коштів у розмірі та в строки, необхідні для повного та своєчасного виконання умов договору фінансового лізингу.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова         А.В.Бондаренко
 
 
 
 
 
                                                                            
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
Про надання дозволу комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ»
Черкаської міської ради на укладання договору фінансового лізингу
для придбання техніки
 
КП «ЧЕЛУАШ» відповідно до статуту є балансоутримувачем всіх об’єктів вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, відповідно чого на них постійно покладено відповідальність за виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за № 54 від 14.02.2012 «Про затвердження Технічних правил ремонту і утримання вулиць і доріг населених пунктів».
Оновлення рухомого складу  та придбання нової техніки КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради за рахунок фінансового лізингу на сьогоднішній день є єдиним варіантом вирішення статутних завдань та забезпечення якості, своєчасності та повноти здійснення заходів з ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі м. Черкаси.
Прийнятною умовою фінансового лізингу є:
- не більше 19 % річних у гривні на термін 5 років.
Таким чином, прийняття рішення про надання дозволу КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради на укладення договору фінансового лізингу на придбання техніки у кількості 12 одиниць, забезпечить стабільність алгоритму заходів з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, а відповідно і дасть громадянам змогу безпечно та комфортно пересуватись містом та підвищить його інвестиційну привабливість.

 В.о. директора департаменту                                                    Ю.В. Панченко