ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.01.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1176-8-рд
Про внесення змін до рішення міської ради від 06.09.2012 №3-1145 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з охорони здоров’я в лікувально-профілактичних закладах комунальної форми власності міста Черкаси»

Проект рішення
№ 1176-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення міської ради від 06.09.2012 №3-1145 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з охорони здоров’я в лікувально-профілактичних закладах комунальної форми власності міста Черкаси»
Відповідно до ст.ст. 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи вимоги законів України від 06.04.2017 №2002-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», №2168-VIII від 19.10.2017 «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 №1013-р «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я», з метою впорядкування процедури розрахунків вартості послуг з охорони здоров’я в закладах комунальної форми власності міста Черкаси, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 №3-1145 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з охорони здоров’я в лікувально-профілактичних закладах комунальної форми власності міста Черкаси», а саме:
    1. Слова «лікувально-профілактичні заклади» в усіх відмінках замінити словами «заклади охорони здоров’я».
    2. Слова «департамент охорони здоров’я» в усіх відмінках замінити словами «департамент охорони здоров’я та медичних послуг».
    3. Слово «знос» в усіх відмінках замінити словом «амортизація».
    4. У пункті 2.2.1. Методики слова «(не більше 40% фонду по посадовим окладам)» виключити.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
Міський голова А.В. Бондаренко
 

УКРАЇНА

Черкаська міська рада

Департамент охорони здоров’я та медичних послуг
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000,  тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47
E-mail: dozmpchmr@gmail.com, код  ЄДРПОУ  02013260
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про внесення змін до рішення міської ради від 06.09.2012 №3-1145 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуг з охорони здоров’я в лікувально-профілактичних закладах комунальної форми власності міста Черкаси»
 
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» в місті Черкаси розпочато процес перетворення закладів охорони здоров’я з комунальних установ на комунальні некомерційні підприємства. У 2019 році планується зміна статусу усіх закладів охорони здоров’я міста з розпорядників бюджетних коштів на одержувачів бюджетних коштів.
Автономізація закладів охорони здоров’я сприяє збільшенню господарської та фінансової автономії (самостійності) та управлінської гнучкості комунальних закладів охорони здоров’я, формуванню у них стимулів для поліпшення якості медичного обслуговування населення і водночас підвищення економічної ефективності використання активів.
Основною проблемою, на яку спрямований даний проект рішення, є урегулювання механізму розрахунку вартості медичних послуг у відповідності до норм чинного законодавства на конкурентних засадах. Прийняття проекту рішення забезпечить впорядкування процедури розрахунків вартості послуг з охорони здоров’я, встановлення єдиних методологічних принципів розрахунку вартості медичних послуг, які надаються закладами охорони здоров'я комунальної форми власності міста Черкаси, вирішення питань організації господарської діяльності в закладах охорони здоров'я, надання можливості одержання медичними закладами додаткових джерел фінансування і підвищення рівня медичного забезпечення населення в умовах зростаючої конкуренції.
Проект підготовлено департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради. Реалізація проекту не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету.
 
Директор департаменту О.М.Стадник
вик. Галушка Г.Ю.
37-53-93
 

 

ДОДАТКИ

1 1176-8-рд Пояснення щодо зауважень.pdf Переглянути
2 1176-8-рд Зауваження.pdf Переглянути