ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Підготував:

Департамент освіти та гуманітарної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

27.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1171-8-рд
Про   затвердження  міської програми  стимулювання   педагогічних  працівників закладів дошкільної   освіти   м. Черкаси  на період з 01.01.2019 до 31.12.2019

Проект рішення
№ 1171-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про   затвердження  міської програми  стимулювання   педагогічних  працівників закладів дошкільної   освіти   м. Черкаси  на період з 01.01.2019 до 31.12.2019
       Відповідно  до  пункту 22 частини першої статті  26  Закону України «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»,  пункту  1 статті 54 Закону   України   «Про освіту»,  підпункту «а»  підпункту 2  пункту  3 постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 №1298 «Про   оплату  праці  працівників на основі Єдиної тарифної  сітки   розрядів   і  коефіцієнтів з   оплати  праці працівників установ, закладів  та  організацій  окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами), з  метою   створення  сприятливих  умов  для  розвитку творчого  потенціалу, впровадження   сучасних  форм  і   методів навчання  та  виховання  дітей,  здійснення  морального та  матеріального заохочення педагогічних працівників закладів дошкільної освіти  Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:    
 
     1.  Затвердити міську програму стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної  освіти  м.Черкаси на період з  01.01.2019 до 31.12.2019 (додається).
     2.  Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності   виконавчих органів ради Коломойця І.А. та постійну комісію міської   ради   з    питань   охорони   здоров’я,  материнства,   дитинства,  сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
 
Міський голова А.В. Бондаренко
                                                                                                Додаток
                                                                                      до рішення міської ради
                                                                                     від ___________ № ___
Міська     програма      
стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти м.Черкаси  на період з 01.01.2019 до 31.12.2019
                                      
І. Проблема, на розвꞌязання якої спрямована Програма
 В  умовах  реформування  освіти в Україні одним із головних завдань, що стоять перед Черкаською міською радою, її виконавчим комітетом, департаментом освіти  та гуманітарної   політики Черкаської міської ради є створення умов для забезпечення   якості освіти, у тому числі шляхом  залучення   до   здійснення освітнього процесу висококваліфікованих педагогічних працівників, які готові до сприйняття  та реалізації   освітніх   реформ   в  Україні, здатні брати участь у створенні та впровадженні   нового змісту освіти, володіють  сучасними   ефективними інструментами педагогічної праці.
        Існує дисбаланс між запитом суспільства на висококваліфікованих педагогічних працівників в галузі дошкільної освіти та  рівнем оплати їх праці. Низький рівень оплати  праці   призводить   до  зниження   соціального статусу педагогів  дошкілля та  суспільного престижу  їх професії. Наслідком  цього  є внутрішня (в інші види професійної діяльності) та зовнішня (до інших країн) міграція частини перспективних педагогічних працівників.
        Для    вирішення   цієї   проблеми  була   прийнята   міська  програма   стимулювання педагогічних   працівників   закладів  дошкільної освіти м. Черкаси на період з 01.04.2018 до 31.12.2018, затверджена рішенням Черкаської міської ради від 19.04.2018 № 2-3367, що дало змогу встановити муніципальну   надбавку за складність,  напруженість  у роботі педагогічним  працівникам   закладів дошкільної освіти у  розмірі 24%  посадового   окладу, середній  розмір   муніципальної надбавки  становив 921,0 грн.    
   Заклади дошкільної освіти Середній розмір посадових окладів з підвищенням після встановлення муніципальної надбавки, грн. Середній розмір посадових окладів з підвищенням  без встановлення муніципальної надбавки, грн. Збільшення середнього розміру посадових окладів з підвищенням після встановлення
муніципальної
надбавки
грн. грн. грн. %
Завідувач закладу 6979,49 5628,62 1350,87   24,0
Вихователь–методист           5770,18          4653,37  1116,81   24,0
Спеціаліст вищої кваліфікаційної  категорії  
6148,37
 
4958,36
 
1190,01
 
  24,0
Спеціаліст першої  кваліфікаційної категорії  
         5616,90
         
         4529,76
 
1087,14
 
24,0
Спеціаліст другої кваліфікаційної категорії  
5190,63
 
4185,99
 
1004,64
 
24,0
Спеціаліст з повною вищою освітою  
4762,02
 
3840,34
 
921,68
 
24,0
Спеціаліст  з   базовою або неповною вищою освітою  
4522,60
 
3647,26
 
875,34
 
24,0
        Відміна у 2019 році виплати надбавки за складність, напруженість у роботі призведе до погіршення  рівня соціальних стандартів для педагогічних працівників дошкілля,  відтоку  педагогічних  кадрів  з   дошкільних закладів,  у тому числі  перспективних молодих спеціалістів.
       Виходячи з вищевикладеного, виникає  необхідність у продовженні роботи з підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільної освіти  міста шляхом встановлення  їм  надбавок за складність, напруженість у роботі.
         Метою  Програми  є  створення  сприятливих  умов для  розвитку творчого  потенціалу педагогічних працівників закладів дошкільної освіти, підвищення   престижу  їх  професії, заохочення до самоосвіти та  саморозвитку, стабільного кадрового   забезпечення, залучення  до  роботи  в   заклади   дошкільної освіти молодих перспективних педагогічних працівників.
 
                        III. Шляхи та способи розвязання проблеми
       Для досягнення поставленої мети необхідно:
  1. Підвищити   статус   педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста.
  2. Створити  умови   для   підвищення     рівня   оплати  праці педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста.
 
IV.  Перелік  завдань та заходів на виконання Програми
Основними завданнями міської програми є:
  •    популяризація   перспективного   педагогічного досвіду;
  •    поліпшення  матеріального   становища   педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста;
  •    моральне та матеріальне стимулювання педагогів;
  •    координація    діяльності   міської   влади  та   закладів   освіти з  підтримки  педагогів закладів дошкільної освіти;
  •    залучення  до  педагогічної діяльності в закладах дошкільної освіти молодих перспективних педагогів.
Для виконання завдань Програми необхідно здійснити наступні заходи:

п/п
Заходи Відповідальні Термін виконання
1 З метою стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти, здійснювати виплату надбавок за складність, напруженість у роботі в розмірі 24% до посадових окладів (з урахуванням підвищень) щомісячно. Надбавка за складність, напруженість у роботі в розмірі 24% посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) встановлюється всім кваліфікаційним категоріям посад педагогічних працівників та працівників, за умовами оплати   праці    віднесених   до    педагогічних, які займають посади згідно з переліком, затвердженим  постановою   Кабінету      Міністрів   України  від  14.06.2000 №963    «Про затвердження   переліку  посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» (зі змінами) і виплачується щомісячно з 01.01.2019 до 31.12.2019  пропорційно     навантаженню за фактично відпрацьований час    Департамент освіти та
гуманітарної політики
Черкаської міської ради
Протягом
терміну дії
Програми
2 Висвітлювати    інформацію   про  досягнення   працівників   закладів  дошкільної освіти у засобах масової інформації, розміщувати на сайті департаменту освіти  та гуманітарної політики     Черкаської     міської    ради,   Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Департамент освіти та
гуманітарної політики Черкаської міської ради,
Черкаський міський
методичний кабінет установ освіти
Протягом терміну дії Програми
                    
  1. . Обсяги  і  джерела фінансування Програми
   Заходи Програми реалізовуютьсяза рахунок коштів міського бюджету,
інших джерел, не заборонених законодавством. Головним розпорядником коштів міського бюджету по видаткам на реалізацію Програми є департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Обсяг фінансових ресурсів, що спрямовані на реалізацію Програми з міського бюджету, визначаєтьсявиходячиіз фінансових можливостей міського бюджету на відповідний рік, з урахуванням пропозицій департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який надає бюджетний запит до проекту міського бюджету.
Фінансування здійснюється за кодом програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів відповідно до рішення Черкаської міської ради про міський бюджет на відповідний період.
Обсяги фінансування заходів Програми:

п/п
Напрямки  використання коштів 2019 рік
1 Обсяг коштів – усього, тис.грн. 17481,7
1.1. заробітна плата 14329,3
1.2. нарахування на оплату праці 3152,4
 
VI. Паспорт  Програми
Паспорт   Програми     визначає  суму коштів, необхідних  для виконання Програми, законодавчі підстави її реалізації, мету, завдання, напрямки діяльності, а   також   результативні показники, на   підставі   яких    здійснюється   контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів і аналіз бюджетної програми.
Паспорт програми на відповідний бюджетний період підлягає затвердженню у встановленому законодавством порядку.
 
VII. Контроль за виконанням Програми
        Відповідальним виконавцем Програми є департамент освіти та гуманітарної політики   Черкаської   міської ради,  що забезпечує контроль  за  виконанням Програми та складання звіту про  виконання її заходів.
        Відповідальний   виконавець  у   процесі  виконання Програми  забезпечує цільове та ефективне використання бюджетних коштів протягом усього строку реалізації відповідної Програми у межах визначених бюджетних призначень.
       Оцінка  ефективності Програми  здійснюється   на   підставі  аналізу  результативних показників, а також іншої інформації, що    міститься    у   бюджетних запитах,  кошторисах,   паспортах   бюджетних програм, звітах про виконання кошторисів та звітах про виконання паспортів бюджетних програм.
       Головний   розпорядник коштів надає результати моніторингу  виконання Програми до департаменту фінансової політики за І та ІІ півріччя до 20 липня та 20 січня відповідно.
 
VIII. Очікувані результати виконання Програми
Виконання Програми дасть змогу:
  • вмотивувати педагогічних працівників закладів дошкільної освіти до підвищення ефективності та якості роботи;
  • підвищити престиж педагогічної професії працівника закладу дошкільної освіти;
  • покращити   рівень   матеріального   забезпечення  педагогічних  працівників
закладів дошкільноїосвіти;
  • залучити до роботи в заклади дошкільної освіти молодих перспективних спеціалістів.
 
ІХ. Результативні показники, що характеризують виконання Програми

п/п
Показники одиниці виміру 2019 рік
 
1 Затрати
1.1 Обсяг фінансових затрат за програмою тис.грн 17481,7
2 Показники продукту
2.1 Кількість штатних одиниць/ставок педагогічних працівників (в т.ч. віднесені) закладів дошкільної освіти  
од.
1193,29
2.2 Період виплати       міс.                                   9 12
2.3 Місячний фонд заробітної плати педагогічних працівників (в т.ч. віднесені)  закладів   дошкільної   освіти у 2019 році   
    тис.грн.
 
      7049,2
3 Показники ефективності:
3.1 Розмір муніципальної  надбавки за складність, напруженість в роботі педагогічним   працівникам  (в т.ч. віднесені) закладів дошкільної освіти  у відсотках посадового окладу з підвищеннями  
 
 
%
24
3.2 Середній розмір муніципальної надбавки за складність, напруженість у роботі до посадового окладу з підвищенням   педагогічним  працівникам (в т.ч. віднесені) закладів дошкільної освіти  
 
 
грн.
1001,0
3.3 Середня   зарплата однієї педагогічної ставки після встановлення надбавки за складність, напруженість у роботі  
грн.
6908,0
4 Показники якості:
4.1 - відсоток   педагогічних    працівників (в т.ч. віднесені)  закладів дошкільної освіти, які отримають муніципальні надбавки  
 
%
100,0
4.2 Середній відсоток зростання заробітної плати педагогічних працівників (в т.ч. віднесених) закладів дошкільної освіти, які отримують муніципальні надбавки за складність, напруженість в роботі  
 
 
%
17,0
                                
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про затвердження міської програми  стимулювання   педагогічних працівників закладів дошкільної освіти м.Черкаси   на період з 01.01.2019 до 31.12.2019»
 
         З  метою створення сприятливих умов для  розвитку творчого  потенціалу педагогів    закладів    дошкільної   освіти,  підвищення   престижу  їх  професії, заохочення до самоосвіти та саморозвитку, стабільного кадрового забезпечення, залучення   до  педагогічної діяльності  в закладах  дошкільної  освіти  молодих перспективних  педагогічних працівників  Черкаською   міською  радою   була  прийнята   міська  програма   стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти  м. Черкаси  на   період  з  01.04.2018 до 31.12.2018 (рішення від 19.04.2018 № 2-3367).
        Враховуючи низький рівень оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільноїосвіти їм муніципальноїнадбавки за складність, напруженість в роботі у розмірі 24% посадового окладу. Середній розмір муніципальної надбавки за складність, напруженістьуроботі допосадового окладу педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти 1001, 0 грн.
Загальний обсяг коштів, спрямованих на виконання заходів програми, становить тис. грн.
 
  
 Директор департаменту                                                                    С.П.Воронов
  
  
Вик. Степко Є.П.
         Тетьора І.А.
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1171-8-рд 27.12.18 Заперечення.pdf Переглянути