ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент соціальної політики

Підготував:

Департамент соціальної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.12.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1155-8-рд
Про розгляд електронної петиції щодо придбання автомобіля спеціалізованого призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю від 17.10.2018 № Че /570-еп.


  
 
              Проект рішення
            1155-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції щодо придбання автомобіля спеціалізованого
призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю від 17.10.2018 № Че /570-еп.
         
               
                 
Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції», враховуючи електронну петицію Че/570-еп. щодо придбання автомобіля спеціалізованого призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Підтримати електронну петицію від 17.10.2018 Че/570-еп. щодо придбання автомобіля спеціалізованого призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю.
2. Доручити:
2.1. Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради надати пропозиції до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Черкаси на 2017-2019 роки щодо придбання у 2019 році автомобіля спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю, та включити до бюджетного запиту на 2019 рік видатки на його придбання.
2.2. Департаментам економіки та розвитку та фінансової політики Черкаської міської ради врахувати пропозиції департаменту соціальної політики Черкаської міської ради при підготовці проектів рішень Черкаської міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік» та «Про внесення змін до рішення міської ради від 13.02.2017 № 2-1613 «Про затвердження Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2017-2019 роки».
3. Оприлюднити результати розгляду електронної петиції на офіційному порталі міської ради, міського голови, виконавчого комітету.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Коломойця І. А. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
                 
 
 
               
Міський голова         А.В. Бондаренко

 

 
 
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

 


18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел./факс (0472) 36-05-69,
e-mail: dsocpol@ukr.net
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про розгляд електронної петиції щодо придбання автомобіля спеціалізованого призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю від 17.10.2018 № Че/570-еп.»
 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція від 17.10.2018 № Че/570-еп. перевезення людей з обмеженими можливостями (візочників).
          Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю (далі - Конвенція), ратифікованою Верховною Радою України,  визначено зобов’язання держав-учасниць у забезпеченні якісної життєдіяльності людей з інвалідністю. Згідно з нормами статті 9 Конвенції держава, щоб надати особам з інвалідністю можливість вести незалежний спосіб життя й усебічно брати участь у всіх його аспектах, повинна вживати належних заходів, що включають виявлення й усунення перепон і бар’єрів, що перешкоджають доступності транспорту для осіб з інвалідністю.
   На виконання Конвенції постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2012 року № 706 затверджено Державну програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю» на період до 2020 року (далі-Програма). Метою Програми є забезпечення реалізації прав і задоволення потреб людей з інвалідністю нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності згідно з Конвенцією. Серед завдань Програми зокрема - забезпечення доступу людей з інвалідністю до об’єктів громадського та цивільного призначення, благоустрою, транспорту, а також з урахуванням їх індивідуальних можливостей, здібностей та інтересів - до освіти, праці, культури, туризму, фізичної культури і спорту.
Тому, враховуючи те, що інтеграція осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у суспільне життя є одним з пріоритетних напрямків діяльності департаменту, та неможлива без забезпечення їм можливості у бажаний та необхідний час відвідувати заклади надання соціальних та медичних послуг, культури та відпочинку, святкові та суспільні заходи, що проводяться міською владою та громадськими об’єднаннями міста; діставатися до залізничного вокзалу тощо, придбання ще одного автомобіля спеціалізованого призначення є актуальним.
         З огляду на вищевикладене, департамент пропонує Черкаській міській раді  підтримати електронну петицію від 17.10.2018 № Че/570-еп. щодо придбання автомобіля спеціалізованого призначення для надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісла колісного, та забезпечення права більшої кількості таких осіб на її отримання.
 
Директор                                                                        О. І. Гудзенко
           
           
           
 
 


 

ДОДАТКИ

1 1155-8-рд 21.12.18 петиція.pdf Переглянути
2 1155-8-рд 21.12.18 Заперечення.pdf Переглянути