ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.11.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1136-8-рд
Про розгляд петиції щодо планової відмови від приватних перевізників

Проект рішення
№ 1136-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд петиції щодо планової відмови від приватних перевізників
 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію щодо планової відмови від приватних перевізників підтримати.
  2. Виконавчому комітету Черкаської міської ради при затвердженні проекту рішення щодо  затвердження Концепції розвитку міського пасажирського транспорту у м. Черкаси забезпечити врахування необхідності створення єдиного оператора транспортних послуг (Муніципальної транспортної компанії).
  3. Департаменту соціальної політики вжити заходів щодо реалізації вимог  постанов Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» та  № 196 «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» відносно монетизації пільгового забезпечення.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова А.В.Бондаренко
 
                                          
 
 
 
 
 
                                                                        
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розгляд петиції щодо планової
відмови від приватних перевізників»
 
З метою стабілізації роботи громадського автомобільного транспорту, покращення надання послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради запропонований проект рішення про розгляд петиції щодо планової відмови від приватних перевізників.
Електронну петицію щодо планової відмови від приватних перевізників пропонуємо підтримати, оскільки надання послуг перевізниками на міських автобусних маршрутах загального користування та збої в роботі міських автобусних маршрутів, що мали місце в м. Черкаси з 11.11.2018 до 16.11.2018, на сьогодняшній день не відповідають вимогам громади щодо комфортного користування міським пасажирським транспортом.
Покращення ситуації можливо лише в результаті отримання гарантій щодо регулювання в системі пасажирських перевезень виконавчим комітетом міської ради, а саме - створення муніципального перевізника.
 
 
В.о. директора департаменту ЖКК Ю.В. Панченко
 
 

ДОДАТКИ

1 1136-8-рд 28.11.18 петиція.pdf Переглянути