ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.11.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3342-8-з
Про проведення інвентаризації земель комунальних закладів освіти міста Черкаси

              Проект рішення
            № 3342-8-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
 
Про проведення інвентаризації земель комунальних закладів освіти міста Черкаси            
                   
                 
        Відповідно до статей 35, 57 Закону України «Про землеустрій», «Порядку   проведення інвентаризації земель», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 р. № 513, ст. 12, 209 Земельного кодексу України,               керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
  
ВИРІШИЛА:
1...Провести комплекс робіт з інвентаризації земель комунальних закладів освіти міста Черкаси.
2. Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради              виступити замовником на виконання робіт з розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальних закладів освіти міста                      Черкаси.
          3..Контроль за виконанням рішення покласти на департамент  архітектури та                містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з                 питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та                         комунальної власності    (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова                                                                                    А.В. Бондаренко
 
 
 
 
       Пояснювальна записка
до проекту рішення: «Про проведення інвентаризації земель комунальних                закладів освіти міста Черкаси»
   
Дата надходження: 06.11.2018.
Граничний термін виконання: 06.12.2018.
Підстава: службова записка № 2033-12-4/1 від 05.11.2018 щодо підготовки рішення.
 
З 01.01.2013 року набули чинності зміни до Земельного кодексу України на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012                 № 5245-VI.
Згідно п. 13 Прикінцевих та перехідних норм цього закону органи місцевого самоврядування (в тому числі і Черкаська міська рада) були зобов’язані      забезпечити оформлення комунальними підприємствами, установами, організаціями права постійного користування земельними ділянками, які використовують земельні ділянки комунальної власності без документів, що посвідчують право користування ними.
На сьогодні ситуація щодо володіння, користування і розпорядження землею комунальної власності залишається складною і такою, що вимагає невідкладного поліпшення.
Так, заклади освіти міста Черкаси, особливо дошкільної, здебільшого досі не оформили земельні ділянки, на яких розташовані відповідні заклади.
Непоодинокі випадки вилучення земель, що використовуються комунальними установами освіти (наприклад школами, дитячими садочками, тощо) на користь              фізичних та юридичних осіб без належних на те підстав, саме з причини відсутності таких земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.
Згідно статті 35 Закону України «Про землеустрій» інвентаризація земель проводиться з метою встановлення місця розташування об’єктів землеустрою, їхніх меж, розмірів, правового статусу, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення державного земельного кадастру і прийняття на їх основі відповідних рішень органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
Зважаючи на зазначене, на  підставі службової записки від 05.11.2018    № 2033-12/4/1, керуючись ст. 12 Земельного кодексу України, ст. 35 Закону «Про землеустрій», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»    департаментом архітектури та містобудування підготовлено проект рішення, яким передбачено провести комплекс робіт з інвентаризації земель комунальних закладів освіти міста Черкаси.
 
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                           Р.Г. Донець  
 
Виконавець: Лисенко Р.В.